Ústí nad Labem - Osmnáctiletý mladík byl v závěru loňského ročníku oporou ústeckého celku. Po nakonec neúspěšném finále play-off s Chomutovem se Tomáš Hertl vrátil zpět na Slavii. Zápas proti Ústí nad Labem byl v dresu Pražanů jeho první v letošní sezóně, v minulých dnech byl nadějný útočník na soustředění s českou reprezentací do 20 let ve Švédsku. Utkání proti Severočechům mělo pro mladého talenta zvláštní nádech, ale nijak zvlášť to nehrotil.

Ve Zlatopramen Areně se Tomáš Hertl představil přesně po čtyřech měsících. Český mládežnický reprezentant tentokrát nehájil žlutomodré barvy, ale byl jejich protivníkem. „Byl to zvláštní pocit. Zvlášť když jsem nikdy nehrál jinde než ve Slavii a Ústí nad Labem a tito fanoušci fandili ještě nedávno mně. Teď jsme stáli proti sobě, stejně jako proti některým bývalým spoluhráčům ze Slovanu. Bylo to něco jiného, ale zároveň příjemného. Žádné vzájemné hecování nebo sázení neproběhlo, ani jsme si před utkáním nevolali. V kontaktu příliš nejsme, nebyl jsem v kádru Lvů dlouhou dobu, některé hráče jsem nestihl ani pořádně poznat,“ připomněl si reprezentaci ústeckého týmu Hertl, jenž se stihl během tří bitev loňského play-off I. hokejové ligy dvakrát prosadit.

„Co se týká čtvrtečního zápasu jako takového, byl to letos můj první, protože jsem absolvoval soustředění s českou reprezentací do dvaceti let ve Švédsku. Vytvořili jsme si dostatečný počet příležitostí, ale nedokázali jsme je využít. V závěru utkání jsme měli tlak, ale bohužel jsme inkasovali. Krátce poté jsem se nechal zbytečně vyloučit a Ústí nad Labem vyrovnalo. Toto střetnutí jsme měli jasně vyhrát, nadarmo jsme si to nechali utéct. Nedá se nic dělat, stále je to příprava. Do začátku sezóny zbývá ještě dost zápasů na odstranění našich chyb. Podíváme se na videa, probereme, co jsme udělali špatně, abychom to zlepšili a byli na sezónu stoprocentně připravení,“ dodal jedním dechem slavistický odchovanec.

„Je těžké říct, kam až to letos mohou Ústečtí dotáhnout. Já vlastně ani pořádně nevím, jaké jsou hlavní rozdíly mezi soutěžemi. Nastoupil jsem už do zápasů, které se hrály na krev. Každopádně Ústeckým Lvům přeji, aby letos skončili, co nejvýše. A ambice ve Slavii? Po loňském zkratu je naší povinností postoupit do play-off, nic jiného nebereme, musíme tam dojít. Jsem zvědavý na nováčka soutěže Chomutov,“ pokračoval svěřenec Vladimíra Růžičky, který má jasno i o svých osobních cílech.

„Chtěl bych se udržet v základním kádru, střílet a připravovat góly. Zkrátka hrát a ukázat, že jsem dostal šanci, které chci využít naplno. Něco bych snad mohl uplatnit i ze soustředění s reprezentací. Dalo mi to hodně nových věcí, jen se nám moc nevydařilo. Odehráli jsme tam něco proti Švédům, kteří už byli tři týdny na ledě před přípravou na mistrovství světa do dvaceti let. Bylo vidět, že máme na čem pracovat, prohráli jsme velkými rozdíly (český národní tým hrál s Tre Konor, výsledky 0:7 a 1:7; pozn. red.). Je třeba udělat velké změny, ale byl to bezesporu další nevšední zážitek,“ zavzpomínal na pobyt ve Švédsku Hertl, který byl mimo jiné v červnu letošního roku draftován v prvním kole celkem NHL San Jose Sharks.

„Když mě vyhlásili v prvním kole draftu, byl to neuvěřitelný pocit. Přál bych to každému, kdo hraje hokej. Stále je to první krok, který nic neznamená. To, že jste draftovaní, ať už v prvním nebo čtvrtém kole, je pouze lehká příprava, že o vás měli zájem. Teď musíte podávat stále lepší výsledky, aby se ukázalo, že neudělali špatnou volbu,“ uzavřel Tomáš Hertl, který má ale ještě dva roky platnou smlouvu v pražské Slavii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže