Ú s t í n/L. - Ústecký juniorský tým má za sebou úvodní trénink na ledové ploše. Po tréninku jsme vyzpovídali hlavního kouče Milana Skrbka.

Na co byl dnešní trénink zaměřen?
Ten úvodní trénink bývá vždy zaměřen na seznámení s ledem. Hráči si vyzkoušeli brusle, hokejku. Bude chvilku trvat, než se do toho dostanou, ale pak už to bude dobré. Zaměřujeme se na bruslení, vytrvalost. Musí se toho hodně nabruslit, takže cvičení jsou o něco delší. Pro některé kluky, kteří mají trošku nadváhu, je to o něco těžší.

Mají hráči předepsáno, jak se mají stravovat?
Pochopitelně že jim zdůrazňujeme, aby o sebe trošku pečovali.

Hned při prvním tréninku jste musel zvýšit hlas, čím to?
Měli snahu si ulevovat. Navíc nemáme moc času. Do začátku soutěže máme šest týdnů. Obvykle bývalo sedm osm týdnů na ledě. Máme to trošku zkrácené, začali jsme malinko pozdě. Na ledě nesmíme zahálet.

Máte dvouhodinové tréninky, není to až moc?
Dopoledne budeme trénovat rozdělení na dvě party. A odpoledne všichni, proto ty dvě hodiny. Chceme, aby ti hráči byli neustále v zápřahu. Přidáme i tréninky na suchu.

Co šlo hráčům nejlépe a nejhůře?
(smích) Moc jim toho nešlo. Největším problémem jsou přihrávky. Příjem a přesnost přihrávky jsou problémy, které podle mého trápí v této kategorii celý náš hokej.

V dnešním tréninku jste pro hráče vymyslel takřka totožná cvičení jako loni pro hlavní tým…
Domnívám se, že tady nemůžeme dělat cvičení, která jsou určena hlavnímu týmu. Na začátku sezóny se dělají hodně jednoduchá cvičení, aby to bylo pro hráče snazší. Základem je bruslení. Některá cvičení se shodují, ale takových je opravdu málo.

Kolik hráčů jste dnes měli k dispozici?
24 hráčů a 3 brankáře.

Už máte představu, na jakých hráčích budete stavět?
Ještě asi nějací hráči přijdou, aby se tady vytvořila konkurence. Extraliga juniorů je úplně jiná soutěž než národní juniorská liga. Je to velký skok, chceme se udržet. Musíme proto trošku posílit.

Byl nějaký klíč, podle kterého jste volili soupeře pro přípravné zápasy?
Všechno se to připravuje tak, aby ti soupeři byli co nejblíže od Ústí. Litvínov, Chomutov, Kladno. Během sezóny se nacestujeme dost, takže zatím to není potřeba.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže