Ú s t í n/L. - Zatímco se venku teplota pohybovala vysoko nad 25 stupni, návštěvníci na ústeckém zimním stadionu museli vytáhnout bundy a mikiny. Jak jsme vás již informovali, led byl ve Zlatopramen Areně konečně připraven a hokejistům mohla začít závěrečná fáze přípravy – trénování na ledové ploše. První opatrné sklouznutí v nových bruslích nebo osahání nové hokejky. To všechno museli Ústečtí Lvi absolvovat. A že to nebylo jednoduché.

Z tváří všech přítomných bylo znát, že tyto první „krůčky“ nejsou vůbec nic lehkého. Po pár minutách tekl ze všech pot proudem. Dalo by se říci, že je to ale taková každosezónní klasika a k hokeji to prostě patří.

Téměř po třítýdenním volnu se všichni opět sešli na zimním stadionu, aby se společně vydali vstříc nové sezóně. Tři týdny volna využil každý po svém. Někteří trávili dovolenou u moře, jiní jen tak s rodinami nebo na dovolené v Čechách.

První trénink se sice nesl v lehčím duchu, ale od úterý začne ústeckým hokejistům dvoufázový dril. „S dnešním prvním tréninkem jsme hodně spokojení. Kluci k tomu přistoupili tak, jak jsme chtěli. Je vidět, že i přes to třítýdenní volno něco dělali. Takže s tímto tréninkem jsme byli určitě spokojení,“ zhodnotil pondělní výkon trenér Mareš.

Jako první se na led nedočkavě vrhnul Lukáš Poživil, následoval ho Michael Petrásek. Poté se postupně začali trousit i ostatní. Trenéři rozdělili hráče do dvou skupin. Nejdříve necelou hodinku trénovali obránci, po nich nastoupili na led útočníci.

„Ten první trénink je vždycky seznamovací. Hráči se seznámí s ledem a novou výstrojí. Trénink byl hlavně o bruslení. A o bruslení to bude ty první dva týdny,“ vysvětlil kouč.

Že se hokejisté nebudou nudit a že je nečeká žádná lehká příprava ani na ledě, to nám potvrdil i trenér. „Od úterka budeme rozdělení na dvě skupiny. Vždycky dopoledne, než půjdou hráči na led, tak budou mít padesátiminutovou posilovnu, pak budou hodinu na ledě a po ledě budou mít ještě dvacet třicet minut odrazovou sílu na trávníku na hřišti. A večer ještě samozřejmě trénink na ledě.“

Trenéři měli k dispozici 34 hráčů. Z toho jsou v Ústí pouze na zkoušku 3 obránci – Kramár (HK Poprad; SVK ELH), Malovicki (Kladno; ELH JUN) a Špelda (Slavia Praha, Beroun) a 5 útočníků – Matai (Lev Poprad; KHL, Tatranští Vlci; MHL), Matějka (Hodonín), Belus (Tatranští Vlci; MHL), Hess (USA) a Suchánek (Slavia Praha; ELH JUN).

Sestava Ústeckých Lvů na prvním tréninku:

Brankáři
Zdeněk Orct
Vladislav Koutský
Michael Petrásek

Obránci
Zbyněk Sklenička
Kamil Černý
Milan Vobořil
Lukáš Poživil
Jakub Grin
Vladimír Brož
Ondřej Holomek
Ondřej Smetana
Dominik Kramár
Matěj Malovický
Lukáš Špelda

Útočníci
Miloslav Čermák
Jaroslav Roubík
David Ludvík
Daniel Boháč
Tomáš Rod
Lukáš Handlovský
Robin Kovář
Tomáš Sýkora
Marek Laš
Petr Přeučil
Jan Kloz
Vojtěch Hošek
Tomáš Vávra
Jakub Pořický
Martin Baránek
Jáchym Suchánek
Jakub Matai
Cody Hess
Jan Matějka
Martin Belluš

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže