Ú s t í n/L. - Hokej mužů je v České republice velice oblíben, v televizních zprávách den co den slyšíme nějaké hokejové informace. Periodika rovněž přinášejí informace z dospělého hokeje, ale na mládež se jaksi zapomnělo. Bohužel.

Není to problém jen hokeje, ale sportu celkově. O málokterém sportovním odvětví se mluví v souvislosti s mládežnickými kategoriemi. Zkusme se zamyslet, proč nedostávají stejný prostor v médiích dospělí i náctiletí hokejisté.

Juniorský sport na ČT? Fotbal ano, hokej ne

Mládežnický hokej se do podvědomí fanoušků prostřednictvím médií rozhodně nedostává. Česká televize se sice rozhodla, že jednou týdně odvysílá zápas nejvyšší juniorské soutěže. Ale té fotbalové. Kdo by očekával, že podobný krok udělá veřejnoprávní televize u hokeje, spletl by se. „Zatím to v plánu nemáme, máme co dělat s TV-plánem 170-190 TV-utkání, které ročně vysíláme a většinu z nich také pečlivě vybíráme,“ řekl k této záležitosti Robert Záruba, šéf komentátor ČT. Fanoušci juniorského hokeje tedy mají pro nejbližší sezónu (přinejlepším) smůlu.

Noviny se věnují jen hlavnímu týmu Lvů

Ústecký deník a MF Dnes. Tyto tiskoviny přináší čtenářům mimo jiné informace o dění v organizaci Slovanu. Články se týkají „A“ týmu. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby takový prostor dostávala i mládež. Cestu Ústecké šlechty do finále sledoval jak deník, tak i Mladá Fronta. To, že místní junioři postoupili do nejvyšší tuzemské soutěže, se ovšem dozvíme pouze z klubového webu. V dohledné době to lepší nebude, protože zápasy mládeže redaktory novin nelákají.

R1 Lyra skončila

Regionální televize R1 Lyra vysílala reportáže z Ústí nad Labem. Součástí vysílání byla i sportovní relace, v níž se občas objevila informace o ústecké hokejové mládeži. Konec vysílání této televize zapříčinil to, že se mládežníci na obrazovkách televize pravděpodobně neobjeví.

Sledujte webové stránky Slovanu

Jediný způsob, jak sledovat aktuální dění a výsledky mládežníků, je čtení oficiálních klubových stránek. Na nich během „okurkové sezóny“ proběhlo představení značné většiny hráčů, kteří v loňské sezóně oblékali dres juniorského či dorosteneckého týmu. V nadcházející sezóně chystáme několik novinek, o nichž budete informováni.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže