Ú s t í n/L. - Nejslavnější ústecký rodák. Milan Hejduk, olympijský vítěz z Nagana, patří k nejznámějším hráčům v NHL. A ani v pokročilém hokejovém věku končit nehodlá. Po minulé sezóně podepsal s Coloradem Avalanche nový roční kontrakt. Po Michalu Neuvirthovi představujeme dalšího odchovance ústeckého hokeje, který se prosadil v zahraničí.

Šestatřicetiletý Milan Hejduk patří bezesporu k největším ústeckým hokejovým rodákům. Zatímco však na severu Čech zanechal velkou stopu jeho otec, který mnoho let za Slovan hrával a poté jej i trénoval, Milan Hejduk ml. toho v Ústí tolik neodehrál.

V mládežnickém věku Hejduk přestoupil do Teplic a do seniorského hokeje nakoukl v Pardubicích. V jejich dresu pak v sezóně 2004-2005 slavil i mistrovský titul, když v NHL probíhala výluka. Hokejista, který byl draftován do NHL v roce 1994, zaznamenal v dresu Východočechů sedm extraligových sezón než zamířil do zámoří. A protože si ho před osmnáti lety vybral Quebec Nordiques, nepřestoupil posléze nikam jinam než do Colorada, které bylo následovníkem tohoto klubu, který už z mapy NHL prozatím nenávratně zmizel.

Hejduk se zúčastnil tří olympiád (1998, 2002, 2006) a dvou světových šampionátů (1998, 2003). K nim v reprezentačním dresu přidal účast na Světovém poháru (2004) a dvakrát nastoupil na juniorském mistrovství (1995, 1996). Současně získal řadu ocenění v NHL.

V Coloradu už nastupuje neuvěřitelných 14 let a za tuto dobu se stal klubovou ikonou. Navíc po legendárním Joe Sakicovi převzal kapitánské "céčko". A přestože už patří ke starším hráčům, organizace Colorada si nedovede soupisku bez něj představit.

"Moje rodina i já jsme velmi rádi, že má kariéra pokračuje v Denveru. Věřím této organizaci i našim mladým hráčům a těším se, že jim budu moct pomoct," uvedl nedávno Hejduk na klubovém webu.

Přitom v minulé sezóně se Hejduk potýkal se zdravotními problémy a nebylo zcela jasné, zda v kariéře bude pokračovat. "Za ty roky Milan pomohl naší organizaci k úspěchu. Představoval kvalitu a bude doplňovat mladé hráče, které do týmu zabudováváme," odpověděl na téma generální manažer Colorada Greg Sherman.

Hejduk, který brzy překoná hranici tisíce zápasů v NHL v základní části (991), nasbíral za posledních třináct sezón v týmu Lavin 794 kanadských bodů (371+423). K tomu v play-off přidal 76 bodů. V posledních sezónách ve vyřazovacích bojích Hejduk mnoho bodů nepřidal, protože Avalanche v současné době nepatří k nejsilnějším týmům v soutěži a v play-off několikarát chybělo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže