Ú s t í n/L. - Tolik nenáviděná letní příprava je u konce. Všichni hokejisté si teď zabalí kufřík a vyrazí s rodinami k moři za sluníčkem, na dlouhé procházky do hor nebo se budou jen tak válet v Čechách u rybníka. Mají dovolenou, kterou si jistě zaslouží. Už žádné posilování, jízda na kole nebo běhání. Na celé tři týdny vypustí hokej z hlavy a budou jenom lenošit. Poprvé se všichni sejdou až 25. července.

Tak pane trenére, co říkáte na počasí v průběhu letní přípravy?
Počasí nám vyhovovalo úplně perfektně. Ani jednou nám nezapršelo, což je asi rarita. Takže jsme byli velmi spokojení.

Některé týmy jezdí na letní soustředění k moři nebo na hory. Slovan ne. Je to jen čistě z úsporných důvodů? Nebo jste doma natolik spokojení?
Určitě nám to tady doma vyhovuje a jsme tu spokojení.

Mohl byste celkově tu letní přípravu shrnout?
Letní příprava obsahovala vše, co jsme si naplánovali (smích). Takže si myslím, že je to mužstvo perfektně připravený na novou sezónu. V pondělí jsme dělali s hráči testy. Když jsme do nich nahlíželi, tak nám ukázaly, že se všichni hráči rapidně zlepšili. Ale v první řadě bych chtěl vyzdvihnout perfektní přístup všech hráčů v té těžké letní přípravě a doufám, že se to promítne hlavně na ledě. K tomu, že vše proběhlo podle našich představ, si zaslouží velikou pochvalu i další členové z realizačního týmu: Radek Mikeš, Láďa Brož a Jarda Volke.

Do kterých disciplín a cviků šli hráči rádi a které dělali naopak s nechutí?
Tak každý hokejista nerad běhá (smích). Těch, co rádi běhají, se najde fakt málo. Myslím si, že je baví jezdit na kole a hlavně hrát různé hry jako je fotbal, košíková, házená. Ale běhání vadí asi každýmu. A nejenom v Ústí (smích).

Jak se vám s hráči spolupracovalo? Poslouchali vás?
Poslouchali nás. Myslím si, že to bylo perfektní. Že jsme si sedli, všichni hráči se všema trenérama. A doufám, že to tak bude i na ledě.

Obešla se letní příprava bez zranění?
Musím zaklepat, že se nikdo nijak vážně nezranil. Jenom tam byly dvě angíny. Jinak se to obešlo bez zranění, což je pro nás pozitivní.

Do týmu jste zapojili spoustu mladých hráčů. Vidíte v tom přínos pro tým?
Jestli to bude přínos, to ukážou až výsledky na ledě. Ale určitě bychom chtěli dát těm mladým hráčům víc šancí, než jich dostávali v Ústí do teď.

Nechybí vám už led? Těšíte se na brusle?
Tak nám všem už led chybí. Určitě se na led těším stejně jako ti hráči (smích).

Kdy se s hráči poprvé po dovolené sejdete a začnete trénovat na ledě?
Poprvé se s hráči sejdeme 25. července. Pokud nebude ledová plocha připravena koncem měsíce v Ústí, tak budeme s největší pravděpodobností jezdit za ledem do nedalekého Děčína. Ale vše je ještě zatím v jednání.

Kde budete trávit dovolenou?
Já už jsem byl u moře v dubnu (smích). Teď jedu s rodinou na Lipno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže