Ú s t í n/L. - Řeč je o rodilém ústečákovi, který působil v extraligových klubech jako je Kladno či Liberec. Na svou ruskou pouť se připravuje právě v Ústí nad Labem. "Určitě bych si tady rád někdy zahrál," říká téměř čtyřiadvacetiletý Marek Trončinský.

Letní příprava je nedílnou součástí života hokejisty. Absolvovat ji je tedy pro formu přímo nezbytné. Mohl trénovat s Rytíři, s Tygry ale vybral si Lvy. "Asi rozhodujícím důvodem bylo, že pocházím z Ústí. Napadlo mě, že bych mohl zavolat Honzovi Kloboučkovi. Jednali jsme o tom. Pak už jsem se jen spojil s trenéry Šindelem a Mičkou a jsem tady," zdůvodňuje talentovaný obránce.

Dal ses na vojnu, tak musíš bojovat...

Vybral si pro přípravu Ústí nad Labem. Moc výhrad mu tudíž není dovoleno. Co si však o letní přípravě myslí bez obalu? "Zatím jsem zažil letní přípravu jen na Kladně a v Liberci. Takže je to pro mě určitě něco nového, včetně nového trenéra. Každý kouč má jiné metody. Ale je to v pohodě. Parta se tu sešla dobrá, takže všechno je zatím super. Z našeho programu moc nemusím dlouhé běhy nebo výjezdy na kole. S posilovnou problém nemám. Ale nejvíc mě baví hry jako fotbal, basketbal nebo tenis," hodnotí nová tvář KHL.

V sobotu večer, v neděli ráno...

Z hokejového týdeníčku máme jasnou představu, jak vypadá týden hokejisty z povolání. Přes náročné pondělí až k pohodovému pátku. Marek nám však pomůže obrázek dotvořit a ukáže, jak je možné trávit víkend, jste–li profesionální hokejista. "O víkendu padají takové ty nepříjemné věci jako je budíček. Vstanu, až se vzbudím. Což bývá kolem desáté. Pokud je to jen trošku možné, tak se nasnídám spolu s přítelkyní. V sobotu a v neděli se snažím odpočívat, ale ne válením se v posteli, spíš aktivním způsobem. Zajdu si na golf nebo na tenis. Mám rád tyhle sporty, stejně tak jako fotbal, který jsem hrál jako kluk, i když už to na mě asi není vidět. Večer občas zajdeme na pivko. Každopádně se snažím víkendy užívat, protože už jich tu už moc mít nebudu," připravuje se na brzké stěhování urostlý Marek.

Potvory z moře vytažený...

Kuchařské umění ve stylu Jamieho Oliviera nebo spíš posedlost dietním stylem? Třikráte denně na váhu, případně hlava v záchodové míse? Nebo že by se u Trončinských konaly hody? Kdepak žádný extrém, od všeho trochu. "Já to moc neřeším, což je na mně i vidět. Já jsem přes italskou kuchyni. Knedlíky a omáčky jsou u nás typické pro návštěvy babiček. Těstoviny, saláty, to je moje. Občas taky hřeším – například si jednou za čas dám koleno," nemá problém s příjmem potravy kvalitní obránce.

Neblázni, třeba nám půjčí i volhu...

Vyzkoušel si extraligové týmy a je čas posunout se dál. Českou republiku nechá za zády a zamíří si to rovnou do Ruska. Místo v kabině a dres pro něj mají připravený v klubu Jugra – Chanty Mansijsk. "Letím tam 4. července. Těším se, jsem na to hodně zvědavý. Dokonce jsem se začal učit rusky. Prostě to vůbec nebude legrace. Žádné nabídky z české ligy jsem nezvažoval. Byli jsme s agentem rozhodnutí, že zkusíme štěstí v Evropě. Původně jsme přemýšleli nad Švédskem a Finskem. Pak však přišla nabídka z Ruska, tam nebylo co řešit," přiznává mladý Marek.

Hej Slovane, Slovane...Tvoji věrní fandové tě nikdy neopustí...

Jak už to bývá i Slovan má pevné jádro fanoušků, kteří s ním zažívají vzestupy i pády. Mezi nimi je velké množství srdcařů. I když působení některého hráče v klubu končí, nemizí pro fanoušky definitivně. Častokrát, tak jako v případě Marka, sledujeme jeho působení, přestupy a úspěchy. "Jsem moc rád, že mě někdo takhle hlídá. Přiznám se, že já Ústí také sleduji, fandím jim. Hlavně Slovanu přeji, aby se situace zlepšila, aby to klapalo a třeba se postoupilo do extraligy. Určitě rád bych si tady někdy zahrál," loučí se tímto s modrožlutými obránce Marek Trončinský.

Nezbývá než k balení popřát šťastný let. A Trončo, budeme se těšit.

V článku byly použity fotografie z oficiálního webu Bílých Tygrů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže