V anketě na webových stránkách Ústeckých Lvů Vás nejvíc zajímalo, jak tráví úterý Martin Baránek. Takže tady ho máte v celé jeho kráse…

Až mě zítra ráno v pět...

  • Budíček 7:30
    „Vstanu, obleču se, vyčistím si zuby a jedu vyzvednout Klozáka.“
  • Sraz 8:30
    „Zapiju prášky a nasnídám se.“
  • Trénink I.
    „Byli jsme v tělocvičně na UJEPu, kde nás čekal kruhový trénink. Což znamená, že se rozdělíme na 2 skupiny. Zatímco jedna hraje basketbal, druhá cvičí. Posiluje se celé tělo. Několikrát se prostřídáme. Na závěr hrajeme hry, hlavně košíkovou. Například střílíme na koš o peníze a poslední dva platí.“
  • Oběd
    „Většinou něco lehkého. Nemůžu se nacpat knedlíkama, protože bych se na dalším tréninku ani nehnul.“
  • Relaxace
    „Jedu se vyspat. To je pro mě před tréninkem to nejdůležitější.“
  • Trénink II.
    „Jezdili jsme sprinty na kolech do kopce v Neznabohách. Po návratu na zimní stadion jsem poprosil Láďu o masáž.“
  • Večeře
  • Večerka
    „Kolem 22 hodiny už spím a připravuji se na středeční trénink.“

Květen a červen se nesou ve znamení fyzické dřiny a potu. „Posilovna u mě není zrovna moc oblíbená. Baví mě basketbal, i když zrovna nehrajeme o peníze. Jinak od hokeje mám nejblíže k fotbalu, který mi celkem jde,“ popisuje dravé mládí Ústecka.

Vzduch omaštěný větrem

Pět dní v týdnu tráví na tréninku. A nelze říct, že by ho trenéři zrovna šetřili. Má tedy zapotřebí hlídat si kalorie? „Speciálně sestavený jídelníček nemám. Snažím se však dodržet základní zásady. Jím tedy rýži, maso, brambory a podobně. Občas taky ujedu, a to na hranolkách či kroketách. Což je rozhodně velký hřích,“ se smíchem přiznává jednadvacetiletý Martin.

Spát se mi chce. Co se mi chce? Spát…

Už víme, že svému tělu dopřává Martin masáž. A jak odpočívá, když po ruce není masér? „Spánkem. To je ta nejlepší relaxace. Nic mi ho nemůže vynahradit,“ libuje si Martin.

Sodoma Gomora velebnosti

To už jsme jednou viděli a slyšeli. Individuální sportovní výkony nejsou zrovna oblíbeným tématem. Přijdete na to, kdo už nám odpověděl stejně jako Martin? „Samozřejmě sportuju i mimo tréninky, ale to bych radši moc nerozváděl,“ říká mladá útočná síla Slovanu. Řekla bych, že jsem na jeho tvářích spatřila ruměnec.

Helma, chránič ramen, chránič loktů, rukavice, kalhoty, suspenzor, ale hlavně brusle. To je to co teď smutně leží v kabině a čeká. Stejně tak musejí být trpělivý hráči, až do onoho jasného povelu: Zítra jdeme na led. „Na led se těším ze všeho nejvíc. Teď v létě si odbudeme takovou tu dřinu. Ještě že už je to za pár, jen měsíc a budu na ledě,“ neskrývá radost Martin Baránek.

Tak to abychom začali pomalu odtrhávat lístky v kalendáři. Otevře se brána, v parném dnu ucítíme chlad a bude to tady…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže