Ústí n/L. - Otázky pečlivě připravené, baterka nabitá, diktafon zapnutý…Nejprve však muselo dojít ke kontrole otázek, jestlipak se tam nenachází něco záludného. Otázky si zkontroloval a schválil sám Tomáš Rod.

Vstávej semínko holala...

  • Budíček „V pondělí začínáme později, takže jsem vstával až kolem 9. hodiny. Jsem totiž tak trošku lempl.“
  • Snídaně „Snídám za letu. Dalo by se říct, že ji dost zanedbávám.“
  • Trénink I „Od 10:00 jsme měli běhy. Dva další kluci se zranili, takže jsme v závěru vůbec nevypadali jako hokejový tým, protože nás trénink dokončilo 14.“
  • Oběd
  • Odpočinek, spánek
  • Trénink II „Od 15:00 jsme byli v posilovně na UJEPu. Pondělí je specifické tím, že máme vše krátce po sobě, takže ještě půl hodiny v posilovně cítím oběd.“
  • Relaxace „Odpočíval jsem u televize, konkrétně jsem koukal na fotbal.“
  • Večerka „Jak skončil fotbal, šel jsem spát. Což bylo jako obvykle kolem 23té hodiny.“

Autoři letní přípravy připravili ústeckým hokejistům velmi pestrý program. „Já osobně nemám moc rád běhy a basketbal. Nejradši mám fotbal, ale ten prakticky nehrajeme. Také mě baví kolo, protože mi to celkem jezdí. Nejvíc si na letošní přípravě cením toho, že zbytečně netaháme čas. Vždycky odmakáme, co máme a jdeme od toho. Nejsou tam žádné velké prostoje. A není čas nad tím zbytečně přemýšlet,“ oceňuje přístup trenérů nadějný Tomáš Rod.

Komu se nelení...

...tomu se daří i na zeleni. Tomáš rozhodně nemešká a v rámci přípravy si vyzkoušel jak kopačky, tak florbalovou hůl. „K fotbalu mám určitě lepší vztah než k florbalu. Pro mě bylo hodně zajímavé měřit síly s profíky, kteří to mají v ruce. Evidentně jsou oproti nám technikou trochu jinde. Florbal je pro nás, pro hokejisty, hodně těžký sport. Má přísná pravidla, je prakticky bezkontaktní. Trestá se i nadzvednutí hokejky. Kdyby nám rozhodčí pískali, co měli, asi by to vypadalo jinak. Prostě mezi florbalem a hokejem je opravdu velký rozdíl,“ má jasno hokejový útočník.

Proteiny, vitamíny, kyseliny amino…

Dietolog by si asi na vlastní obživu u Tomáše zrovna dvakrát nevydělal. „Speciální jídelníček nedodržuji. Při letní přípravě vždy zhubnu tak jako tak. Neomezuji se, stejně jako se ani večer nijak nehlídám. Musím přiznat, že si rád dám po večeři pivo, ale to snad není až tak hříšné,“ doufá písecký rodák

Gaučing...

...to tedy nesedí. Nabrat síly, zregenerovat tělo, přesně to je nutné nejen pro profesionálního sportovce. Na odpočinek má výborný recept i Tomáš Rod. „Je pravda, že občas nabírám síly u televize, nebo spánkem. Ale aktivní relaxace je to pravé. Mám na mysli tenis nebo třeba kolo s přítelkyní. V tomhle případě rozhodně nemůže být řeč o excelentních profesionálních sportovních výkonech,“ směje se sportovec tělem i duší.

Jelikož jsme všichni tak trochu od fochu, určitě chápeme Tomášovo nadšení. „Na led se těším strašně moc. Už aby to začalo,“ přeje si urostlý sympaťák, který i letos bude hájit barvy Slovanu.

Tentokráte článek prošel dvojí kontrolou. Roli cenzora v tomto případě zastal právě Tomáš. Někdo si prostě dává bedlivý pozor na své renomé.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže