Ú s t í n/L. - Odehrál poměrně vydařenou sezónu, tedy dlouhodobou část. V následné baráži tým Lvíčat nebyl ve své kůži. Nadcházející ligový ročník má Ústí jasný úkol – postoupit. V tomto snažení bude pomáhat Daniel Řídel.

Vizitka

Daniel Řídel

  • Narozen: 11. 11. 1995
  • Výška: 180 cm
  • Váha: 78 kg
  • Hůl: levá
  • Post: útočník

„K hokeji mě přivedl otec. Tento sport je už naší rodinnou tradicí“. Daniel začínal s hokejem ve městě, v němž Mácha trávil poslední dny – v Litoměřicích. V pozdějším věku přestoupil do Ústí, kde působí i v sezóně 2012/2013.

„Můj vzor je Jaromír Jágr a Sidney Crosby. Líbí se mi jejich styl hry. Mají geniální přehled o hře a svým spoluhráčům rozdávají parádní přihrávky. Navíc dávají i poměrně hodně branek, což svědčí o jejich kvalitách. Chtěl bych se jim výkonností alespoň trochu přiblížit, ale oni jsou výjimeční a přede mnou je obrovský kus práce.“

Hokejisté zažijí mnoho zážitků, jeden oblíbený má i Lvíče. „Obsadili jsme čtvrté místo na mistrovství České republiky v osmé třídě. Byla tam skvělá parta, nálada výborná a v rámci možností jsme sehráli poměrně dobrý výsledek.

Daniel Řídel v číslech

Základní část/baráž

  • Zápasy: 29/8
  • Góly: 10/1
  • Asistence: 15/3
  • Trestné minuty: 6/0

Cestování k hokeji patří, někteří hráči jej moc nemusí. „Na zápasy cestuju nerad, nemám rád dlouhé cesty.“ David Pospíšil z České televize kdysi přišel s pojmem „autobusový efekt.“ S tímto soupeří i Daniel. Co to je onen efekt? „Bolí mě nohy z autobusu a špatně si mi bruslí,“ poodhalil zajímavou informaci.

I hokejisté mají někdy čas sami pro sebe. „Ve volném čase jsem se svojí přítelkyní nebo relaxuji. Rád zajdu ven s kamarády nebo do posilovny.“

Názor Miroslava Macha
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže