Ú s t í n/L. - "Pátek je takhle v létě nejlepší, protože končí týden jak pro nás, tak pro lidi, kteří chodí normálně do práce," zní z úst Marka Laše. Jak tedy vypadá závěr týdne profesionálního hokejisty?

Program dne

  • budíček - přibližně kolem 8:00
    "Probudím se klasicky pár minut před osmou. Ráno je pro mě každá minutka dobrá."
  • snídaně
    "Rád si dám nějakou buchtu nebo roládu s džusem."
  • sraz na zimním stadionu - 8:30
    "Naštěstí to mám kousíček, asi 5 minut pěšky."
  • trénink - 9:00 - 11:00
    "Měli jsme celkem nepříjemné běhání, tady jsou ty kopce docela strmé."
  • protažení11:00 - 11:30
  • odjezd domů 11:30
    Pokud možno rychlý odjezd. Snažím se projet Prahou, dokud není zasekaná. Udělal jsem si malou zastávku u McDrive pro "fajnovku", protože pořádný oběd přijde až doma."
  • rehabilitace - od 13:00 v Jihlavě
  • příjezd domů - 15:00 - 15:30 do Náměště nad Oslavou
    "Čekala mě druhá směna. Vyfasoval jsem sekačku, takže jsem posekal celou zahradu. Zašli jsme se podívat na štěňátka k sousedům."
  • příchod domů 19:00
    "Navečeřel jsem se. Následovalo už jen vínko u televize."
  • večerka 23:00

Včera neděle byla...

Pro někoho je pátek stejný den jako úterý, pro Marka Laše má však svůj význam. "Takhle v létě je pátek nejlepší, protože končí týden. To je stejné jako, když lidé chodí celý týden do práce a víkendy mají volné. Pro mě je to hlavně příležitost vidět se s přítelkyní, rodinou a kamarády v Třebíči," srovnává pracovní vytížení Marek Laš.

Letos tým Ústeckých Lvů absolvuje přípravu pod vedením trenérů Šindela, Mičky a Mareše. A rozhodně se nejedná o Markovu první přípravu. "Je to příprava, kterou jsem ještě nezažil. Je hodně zajímavá. Řekl bych, že je šitá na míru mým potřebám, jelikož mám problémy s koleny, musím říct, že během této přípravy se mi problémy téměř vyhýbají. Je i hodně pestrá, když člověk jde na trénink, tak prakticky netuší, co ho čeká. Myslím si, že když jdete trénovat a přesně víte, co vás čeká, navíc je to každý týden jak přes kopírák, tak je to rozhodně demotivační," pochvaluje si ústecký útočník.

Jelikož je letní přípravy podle slov Marka rozmanitá, dozajista i on na ní najde světlé a stinné stránky. "Protože moje kolo není zrovna nejprofesionálnější a terén tady je hodně kopcovitý, tak nemám rád etapy na kole. Naopak sprinty na kole do kopců, posilovna a třeba také fotbal patří k mým oblíbenějším aktivitám," volí pětadvacetiletý Marek.

Sportem ku zdraví a ...

V letních měsících tráví 17 hodin týdně běháním, posilováním a dalšími činnostmi pilujícími formu. Pro toho, kdo si takovou životní dráhu vybral, není možné, aby ke sportu neměl žádné pouto. "Já mám celkově ke sportu pozitivní vztah. Fotbal si moc rád zahraju, ale i se na něj s chutí podívám. Stejně tak je to s tenisem a všemi sporty, které na reprezentační úrovni přenáší televize. Mám to "štěstí", že k vlastnímu sportování se prostě přinutit musím. Jelikož rehabilitace, které absolvuji, je nutné podpořit individuálními cviky," přiznává kladný vztah k pohybu rodák z Třebíče.

Každý má svůj recept, na to jak vypnout tělo i mozek. Jak tedy relaxuje Marek Laš? "Na takové věci moc času není. Navíc já ještě studuji, takže každou volnou chvilku trávím se skripty v ruce. Jinak ale mám rád sluníčko, takže se o dovolené snažím vypadnout alespoň na týden k moři, což je ten absolutní relax," prozrazuje své plány na léto.

Oh McDonald farmu měl...

...a na ní bychom Marka Laše rozhodně nenašli. Ale přeci jen malá spojitost mezi nimi existuje. Najdete ji? "Nedodržuji žádné speciální stravovací návyky. Já mám moc rád kuřecí maso, které je na mém jídelníčku nejčastěji. Což si však myslím, že je mezi tréninky či před zápasem, ideální jídlo. Poslední dobou si však dám rád i rybu a příležitostně nějaký steak pro zpestření. A jak hřeším? Nejspíš těmi fajnovkami u McDonald’s, když v pátek spěchám domů," popisuje svůj téměř dokonalý jídelníček čahoun Marek.

I do Čech přišlo období sucha. Nejcitelněji zasáhlo oblast ledního hokeje. Projevuje se především letní přípravou, odehrávající se na trávě, případně v posilovně či tělocvičně. "Led je rozhodně příjemnější než letní příprava. Kdybych to tedy mohl vyměnit za běhání, šel bych na led hned," netají se svým přáním profesionální hokejista.

Přiznejme si však bez mučení, komu led nechybí...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže