Ústí nad Labem - Tento medailon je věnován hráči, který výborně bruslí. Právě rychlost a perfektní orientace na ledě jsou jeho největší přednosti. Jan Chovanec patří mezi základní kameny svého týmu.

„Rodiče mě od dvou let vodili na zimní stadion v Děčíně, abych sledoval "A" mužstvo. Tak se mi tam zalíbilo, začal jsem trénovat v přípravce,“ odhalil své začátky sympatický mladík. V nejníže položeném okresním městě České republiky hrál do páté třídy, poté se přemístil do blízkého Ústí nad Labem. Ve žlutomodrém dresu bude bavit diváky i v nadcházející sezóně.

Vizitka

Jan Chovanec

  • Narozen: 27. 12. 1995
  • Výška: 170 cm
  • Váha: 66 kg
  • Hůl: levá

Mnoho sportovců má svého idola. Honza nám řekl, kdo je jeho vzorem. „Maxim Afinogenov. Líbí se mi jeho agresivní styl hry, který bych chtěl propagovat také.“ Afinogenov je hráč klubu CSKA Moskva, hraje Kontinentální Hokejovou Ligu. Šéfové této soutěže se nechali slyšet, že plánují celoevropskou expanzi.

Zajímavá byla sezóna 2009/2010. Honza naskočil do nejvyšší soutěže mladšího dorostu, odehrál dva zápasy. Připsal si jednu asistenci. Drtivou část ročníku odehrál v osmé třídě. Nastoupil do dvaceti devíti zápasů a vstřelil padesát dva (!) branek a na třicet dva přihrál. Průměr bodů na zápas měl takřka 2,9. Takovou bilanci může závidět kdejaký prvotřídní hokejista.

Jan má řadu neuvěřitelných zážitků, na které rád vzpomíná. Ten nejlepší je ovšem jen jeden. „Nikdy nezapomenu na to, jak jsme se s týmem 7. a 8. třídy probojovali až na Mistrovství České republiky. Bylo to krásné a jednalo se o emotivní zážitek,“ prozradil s úsměvem na tváři.

Jan Chovanec v číslech

Základní část/baráž

  • Zápasy: 28/8
  • Góly: 14/1
  • Asistence: 3/0
  • Trestné minuty: 8/0

Nejméně oblíbený Honzův soupeř je SK Kadaň. Jak je z medailonů patrné, je tento tým nesympatický drtivé většině žlutomodrých. V loňské sezóně se Ústí s Kadaní utkalo ve čtyřech zápasech. Dva zápasy vyhrála Lvíčata, první 3:1 a druhý 4:1, poté dokázala prohrát 0:3 a 1:4.

Loňská sezóna dopadla špatně jak pro „A“ tým, tak i pro starší dorostence. O tom, co se dělo v baráži, se dozvíme více od Jana Chovance. „Baráž byla hodně vyrovnaná. Každý zápas byl úplně jiný. V některých zápasech jsme byli lepší. Jenomže jsme nedávali góly, i když jsme měli obrovské šance. A bez gólů se nedá vyhrávat. Na to jsme doplatili,“ dodal smutně.

Názor Miroslava Macha
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže