Ú s t í n/L. - Představujeme důrazného útočníka, který hraje poměrně disciplinovaně. Marco Vrba odehrál všechna barážová utkání, přesto neodvrátil prohru v nejdůležitější fázi sezóny.

„K hokeji jsem se dostal přes dědu, jelikož celý život trénoval. Chtěl, abych uměl alespoň bruslit. Nakonec jsem zůstal u hokeje. Chtěl bych mu poděkovat, bez něj bych hokej nikdy nehrál.“ Marco začínal hrát v Ústí nad Labem. Prohlásil: „Začínal jsem tady v Ústí a jsem na to hrdý.“ Sportovci mívají svůj vzor, podobně jako Vrba. „O mém vzoru všichni moji blízcí vědí, je to jednoznačně Jan Čaloun. Obdivuji jeho přehled a neustálou chuť ke hře, kterou můžu sledovat i na hokejbalovém hřišti, protože oba válčíme za Coma Team. Ten se stal letos mistrem okresní ligy.“ Jan Čaloun je ústecký odchovanec, který byl součástí vítězného týmu olympijských her z roku 1998.

Vizitka

Marco Vrba

  • Narozen: 21. 8. 1994
  • Výška: 179 cm
  • Váha: 72 kg
  • Hůl: levá

„Rád vzpomínám na moment ze 4. třídy, kdy jsme se dostali na republiku. Postoupili jsme gólem nejdříve v powerplay a poté v nájezdech. Tehdy byla silná parta, která držela pohromadě. Bylo to zatím to nejlepší v mé hokejové kariéře.“ Marcovým neoblíbeným soupeřem byla v loňské sezóně Kadaň. „Preferovala takový zvláštní styl hokeje. Vůbec se proti nim nehrálo dobře.“

Marco nám poodhalil, zda má nějaké předzápasové rituály. „Večer před zápasem si přečtu kousek z Bible. Při oblékání je vždy ve všem první pravá noha a při vstupu na led si poklepu přes holeně, urovnám lokty a nadzvednu hokejku (smích).“

Marco Vrba v číslech

Základní část/baráž

  • Zápasy: 30/8
  • Góly: 8/1
  • Asistence: 4/0
  • Trestné minuty: 12/2

Prozradil nám, jak se udržuje v kondici, a co vše dělá pro své zdokonalení. „Mimo tréninků s týmem se věnuji ještě třikrát v týdnu hodinu a půl boxu, jednou týdně si jdu zahrát hokejbal. Občas si zajdu zaběhat nebo si jdu zahrát golf.“

Kde byla v loňské baráži chyba? „Baráž rozhodla opět naše koncovka, se kterou jsme měli několikrát problémy i v sezoně,“ upřesnil zklamaný útočník.

Vyzvěděli jsme, v jakých týmech by se chtěl Marco objevit. „V Česku bych to viděl jednoznačně na Kometu Brno. V zahraničí jich je strašně moc, ale tak za zmínku stojí Bolzano a Philadelphia.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže