Ústečtí junioři postoupili do NOEN extraligy juniorů. Jejich cesta nebyla jednoduchá. Během ní se potýkali s různými problémy. Přesto bojovali a šli si tvrdě za svým cílem. Toho by jen těžko dosáhli, nebýt jejich velitele – trenéra Jiřího Merty. Právě on je mužem činu. Právě on totiž dokázal získat se svými svěřenci juniorskou extraligu zpět do Ústí nad Labem.
Pane trenére, jak hodnotíte předešlou postupovou sezonu?

Tak ta sezona vyšla nad očekávání. Kluci hráli na hranici svých možností, za což zaslouží absolutorium. Nakonec jsme s přehledem vyhráli základní část a myslím si, že v následné baráži jsme potom byli nejlepším mužstvem, takže jsme po zásluze postoupili.

Vyzdvihl byste nějaké nejdůležitější body nebo okamžiky, které byly pro tu sezonu zlomové?

Já si myslím, že důležité bylo, že ti kluci hráli týmově. Předváděli kolektivní hru včetně obou brankářů, kteří podávali stabilní výkony po celou sezonu. Hrozně nerad bych z mužstva někoho vyzdvihoval, protože hráči drželi spolu. Bylo to především o tom kolektivu, prostě hráli jako jeden mančaft.

Nyní připravujete tým na extraligu. Bude letošní letní příprava v něčem jiná než minulý rok?

Příprava je podobná nebo obdobná. S kolegou Milanem Skrbkem, s kterým momentálně spolupracuji, se zaměřujeme hlavně na rozvoj silových a vytrvalostních schopností. Trénuje se každý den 120 minut. Pouze v pátek máme dvoufázový trénink- ráno posilovna a odpoledne opět rozvoj vytrvalosti.

Jak kluky baví letní příprava?

Kluci se těší hlavně na led. Samozřejmě je pro ně příprava na tom ledě příjemnější než ta letní, protože v létě je to hlavně dřina, dřina a zase dřina. Dnes se ale bez poctivé letní přípravy a tréninku na extraligové úrovni nedá hrát.

Už víte, v jakém termínu naskočíte na led?

Zatím vůbec netuším. Nemám o konkrétním termínu žádné informace. Vše je ještě v jednání.

Plánujete i nějaké volno?

Vidíme to tak, že trénovat budeme do 29. června. Zároveň budeme mít v závěru tohoto měsíce motorické výstupní testy. Potom je třítýdenní pauza a sejdeme se poslední týden v červenci a budeme trénovat opět na suchu. Soustředění neplánujeme.

Chystáte před vstupem do nové sezony nějaká přátelská utkání?

Prozatím máme vyjednáno asi šest až osm přátelských zápasů. Měly by to být tyto týmy: Kladno, Litvínov, Chomutov, Sparta Praha… Další mužstva ještě projednáváme. Bude záležet na ekonomické situaci klubu, také na stabilitě, a tak dále.

Jaké hráče máte nyní k dispozici?

V této fázi přípravy trénujeme s hráči z Ústí, což jsou kluci z domácích zdrojů. Uvidíme, jak se bude sezona vůbec vyvíjet – podle jakých pravidel se bude hrát. To znamená, jestli někdo bude sestupovat a nebo jestli se bude soutěž ještě rozšiřovat – to v tuto chvíli nevíme. Je to věc dalších jednání. Zatím jsou to jen spekulace o tom složení týmu.

Několik chlapců odešlo do ,,A” týmu, jak se tedy bez nich obejdete?

Odešli především kluci, kteří jsou ročník 1991, tudíž je to loňský odrazový ročník. Přesto, že letos mohou ještě nastupovat za juniory, tak dostali tu možnost poprat se v hlavním týmu o místo. Některé hráče tedy budeme potřebovat, takže budou vytížení. Ale pro ně je priorita prosadit se především v ,,áčku“ v tomhle věku. Z dorostu k nám pak přišel Milan Janák, což je ročník 1995 a obránce Dominik Málek, který je stejný ročník. Ti s námi jdou do přípravy, takže to znamená, že dostanou také šanci.

Nyní s vámi trénuje pan Skrbek. Jak si rozumíte?

Když to budu hodnotit podle sebe, tak je to zkušený trenér a především velký praktik. Milan má nepřeberné množství zkušeností, už jen proto, že několik let působil u ,,A“ týmu. Já jako mladší trenér od něj můžu ty zkušenosti čerpat. Jsem velmi rád, že je u juniorů a že spolu můžeme spolupracovat, neboť má výborně propracované tréninky.

S jakými cíly půjdete do té nadcházející sezony? Máte nějakou konkrétní představu?

Žádné konkrétní cíle zatím nemáme. Nejdůležitější ale bude udržet se v soutěži. To pro nás bude priorita – udržet tady v Ústí u juniorů extraligu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže