Ú s t í n/L. - Představuje dalšího člena staršího dorostu. Obránce Miroslav Straka odehrál značnou většinu základní části, počínal si poměrně dobře. Trenér byl ke konci sezóny s jeho výkony spokojen.

Míra se k hokeji dostal poměrně velkou náhodou. Mladí hráči se na led dostávají díky rodičům, ale u Miroslava se o to postaral jeho kamarád. „ K hokeji jsem se dostal přes kamaráda, který hrál hokej. Jednoho dne se mě zeptal, jestli bych to nechtěl zkusit.“ Jak vidíte, zkusil si to a zůstal u toho. Jeho začátky jsme mohli sledovat v průmyslovém městě Ústí nad Labem.

Vizitka

Miroslav Straka

  • Narozen: 27. 12. 1995
  • Výška: 185 cm
  • Váha: 83 kg
  • Hůl: levá

„Můj vzor byl, je a bude Karel Rachůnek.“ Bývalý český hokejista, naposled působící v Rusku. Rachůnek se vryl do hlav českých fanoušků jako hrdina, protože rozhodl památný zápas na MS 2010 proti Švédsku.

Každý má svůj nezapomenutelný zážitek. My vám odkryjeme ten Míry. „Nejraději vzpomínám na den, kdy jsme hráli proti Spartě. Rozdíl mezi inkasovanými brankami musel být dva góly, abychom se umístili na třetím místě v republice. Do konce zápasu zbývaly dvě vteřiny. My ten gól vstřelili. Zápas skončil za stavu 3:1.“

Každému jde proti srsti někdo jiný. Někdo nemá rád jednoho soupeře, někdo všechny a jiní je pro změnu ani nerozlišují. „Nejméně oblíbený soupeř se těžko říká, ale myslím si, že to bylo Brno,“ dodává odhodlaně Lvíče.

Miroslav Straka v číslech

Základní část/baráž

  • Zápasy: 31/5
  • Góly: 3/0
  • Asistence: 8/0
  • plus/minus body: 15/-4

Pokud chce být hokejista dobrý, musí tvrdě trénovat, což mnohdy stojí mnoho sil. „Když máme sezónu, tak po každém tréninku si jdu zaběhat nebo si zacvičím doma. Cvičím okolo 30-45 minut,“ poodhalil nám Míra.

O tom, co rozhodlo loňskou baráž, se dá dohadovat. Někdo to bude svádět na rozhodčí, jiní najdou další možné nedostatky a problémy. Kde, vidí hlavní příčinu Straka? „Baráž rozhodl zápas s Kladnem, v kterém jsme prohráli 4:1. Konec baráže nemůžu posoudit, protože jsem byl nemocný.“

Zjistili jsme, v jakých klubech by si chtěl Míra Straka zahrát. „V Plzni, nebo zkusit KHL. Ale nejraději bych se chtěl dostat do NHL. Je to sen mnoha hokejistů i můj, ale málo komu se splní,“ dodal na závěr.

Pohled Miroslava Macha
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže