Ústečtí Lvi si letní přípravu zpestřují všelijakými způsoby. Nedávno to bylo třeba fotbalové utkání. Žlutomodré partě se však stýská po hokejkách, a tak se tentokrát rozhodli zkusit sport, kde se hráči také ohání holemi podobnými hokejkám. V ústecké hale Sluneta tak odehráli utkání s domácím týmem florbalistů USK – FBC. Hokejisté hráli velmi bojovně a téměř celý zápas drželi krok s profesionálními florbalovými hráči. Na konci zápasu ale přišel zlom. Slovan obdržel v poslední třetině čtyři branky, které rozhodly o vítězi tohoto mače. Lvi nakonec podlehli domácímu týmu 4:8.

Hned ve druhé minutě šli Lvi do vedení. Po nahrávce Kamila Černého se prosadil Ondřej Smetana. Zelenobílí se na začátku příliš do šancí nedostávali, a pokud ano, tak jejich pokusy byly zmařené Michaelem Petráskem. V šesté minutě už byl ovšem stav vyrovnaný po gólu Petra Kopty. A o minutu později prohrávali hokejisté 1:2, když se do brány trefil David Stummer. V jedenácté minutě okusili žlutomodří hru ve čtyřech – to když na trestnou lavici usedl za opakované přestupky Tomáš Vávra. Hra ale byla i přes oslabení hostů vyrovnaná. Ke konci první třetiny měl Slovan ještě několik slibných příležitostí. Jejich pokusy ale většinou končily mimo branku. Úvodní část tak finišovala stavem 2:1 pro domácí.

Na začátku druhé periody dostali Ústečtí Lvi florbalisty pod tlak, což se i nakonec vyplatilo. Z dálky vyslal střelu na bránu Vladimír Brož, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a stav byl opět nerozhodný. To ovšem netrvalo dlouho. Po několika vteřinách se USK – FBC opět ujalo vedení. Tentokrát skóroval Ladislav Svoboda. A přestřelka jako z westernového filmu pokračovala i po pár sekundách. Žlutomodří totiž znovu srovnali. Rána Petra Přeučila byla přesná – 3:3. V polovině druhé třetiny byli domácí o něco lepší. Po gólu Filipa Kučaby vedli zelenobílí 4:3. Hokejisté si byli vědomi kvality soupeře. ,,Jsi říkal, že potřebuješ body, ne?“ znělo z úst jednoho z nich. ,,Když oni mají moc dobrýho gólmana,“ reagoval Vladislav Koutský.

Hra se v úvodu třetí části přelévala ze strany na stranu. Žádný z týmů nebyl lepší. To bylo pro diváky nezáživné a zdlouhavé. V půli poslední třetiny si ale domácí vytvořili tlak, díky němuž se dostali do dvoubrankového vedení – 5:3. Zanedlouho ale bylo pro ústecké hokejisty ještě hůř. Tomáš Huslička totiž zvýšil na 6:3. To žlutomodré nejspíše dostalo do kolen. Zato domácí byli na koni. V padesáté minutě už mělo USK – FBC na kontě sedmý gól. A o minutu později se skóre vyšplhalo na 8:3. Osmou branku měl na svědomí Vladimír Brož, jenž si srazil míček do vlastní brány. Vláďa si mohl napravit reputaci, když se několikrát pokusil prostřelit domácího gólmana. Hned nato vybojoval i trestné střílení, při němž se pokusil obkličkovat Štefece. Ten však jeho pokus zmařil. Ústeckým Lvům se ještě podařilo snížit, a to právě díky Vladimíru Brožovi. Zápas tedy skončil výhrou USK – FBC 8:4.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): „Tak výsledek je krutý. Vzhledem k tomu, že jsme dnes měli už dvakrát trénink, tak ten výsledek ale bereme. Bylo vidět, že naši kluci hráli proti profesionálům. Je ale pravda, že jsme postrádali několik hráčů. Do zápasu nastoupili hlavně mladí hráči. Ti starší dostali volno, protože mají různé problémy s koleny a tak dále.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže