Ú s t í n/L. - Talentovaný útočník Jan Jindřich patří do skupiny hráčů, kteří odehráli de facto celou základní část. Vynechal jen jediný zápas. Díky svým schopnostem a vůdčím dovednostem si vysloužil pozici asistenta kapitána. Představujeme jednoho z nejlepších útočníků, kteří jsou v organizaci Slovanu.

Podívejme se do ústecké kroniky, píše se rok 1997, Jindřich se ve třech letech začleňuje do nejrychlejší kolektivní hry. K hokeji měl už od malička kladný vztah, protože jeho děda hrál dlouhou dobu na profesionální úrovni. „Děkuji dědovi i rodičům za jejich psychickou i finanční podporu,“ řekl na úvod.

Vizitka

Jan Jindřich

  • Narozen: 23. 3. 1994
  • Výška: 179 cm
  • Váha:70 kg
  • Hůl: levá

Každé náboženství vyznává jiného boha. I hokejisté mají svého boha, který je pro ně ten nejlepší. „Hokejových idolů mám víc. Ale asi největšími vzory jsou Jaromír Jágr a Jiří Šlégr.“ Jedná se o jediné české hokejisty, kteří patří do tzv. Tripple Gold Clubu. Obě dvě legendy vyhráli olympijské hry, mistrovství světa i slavný Stanley Cup. Nadopobil výše zmíněné hokejisty bude velmi obtížné.

Do deníčku každého hráče se zapíše zlatým písmem nezapomenutelný zážitek. My jsme otevřeli deníček talentovaného útočníka. Vyryto zlatým písmem do papíru: „Nejraději vzpomínám na dvojnásobnou účast na mezinárodním turnaji ve Füssenu (Německo), poté na dvojnásobnou účast na Mistrovství České republiky a na zápasy v baráži o Extraligu.“

Jan Jindřich v číslech

Základní část/baráž

  • Zápasy: 35/8
  • Góly: 22/3
  • Asistence: 25/0
  • Trestné minuty: 32/4

Led, brusle, adrenalin, nervozita či fanoušci. To vše k hokeji patří, stejně jako cestování na zápasy. Každý soupeř je nepříjemný a zvládne pěkně zkomplikovat hru. „Můj nejméně oblíbený soupeř jsou Karlovy Vary. Hrají nepříjemný styl hokeje.“ I přesto, že hrají nepříjemný styl hokeje, tak nad nimi Lvíčata v loňské sezóně vyhrála ve všech zápasech.

K hokeji patří bezesporu i poznávání jiných stadionů. „Cestování na zápasy mi nějak nevadí. V autobuse si přečtu noviny a poslouchám hudbu nebo spím,“ svěřil se nám Honza, který trénuje 12 hodin týdně.

„Můj sen je dostat se do ústeckého „A“ týmu. Kdyby to šlo, tak hrát nejvyšší soutěž právě za Slovan. V zahraničí je mým favoritem Toronto Maple Leafs, mančaft hrající NHL.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže