Ú s t í n/L. - Letní příprava je v plném proudu. Naše kluky rozhodně nikdo nešetří. Švihadlo, švédská bedna, gymnastika a posilování na sto způsobů. Kdo že je strůjcem tohoto ráje na zemi? Trojice trenérů: Jaromír Šindel, Jiří Mička a Tomáš Mareš.

Na současné vizitce Jiřího Mičky by stálo: asistent trenéra HC Slovan Ústečtí Lvi. Do Ústí zamířil po sedmileté tour v Hradci Králové. "V Ústí jsem teprve měsíc a půl. Zatím si ty kluky oťukávám. Teď jen můžu říct, že tu je dobrá parta, chtějí na sobě pracovat, což je pro mě jako pro trenéra velmi pozitivní. Zatím jsme spolu neřešili žádný velký problém. Myslím si, že kluci jsou profíci a tedy vědí, co si můžou dovolit," shrnul svůj první dojem z ústecké kabiny Jiří Mička.

Po boku Jiřího Mičky se bude stavět Tomáš Mareš. Ten není v Ústí žádným nováčkem. Přesouvá se od Lvíčat ke Lvům. "Já to nemůžu moc srovnávat. Předtím jsem pracoval s dětmi, zatímco tady jsou dospělí lidé. A jejich tréninky jsou samozřejmě náročnější," okomentoval změnu druhý z tria koučů.

Souhra trenérského tria

"Jak s Česťou tak s Tomášem si navzájem vyjdeme vstříc. Takže to klape na 100%."

"Zatím se nám spolupracuje dobře. Hlavní pak však budou výsledky na ledě."

 

Letní příprava očima koučů

"Nám se příprava líbí, protože ti kluci trénují naplno, absolutně nad naše očekávání."

"Tak já si myslím, že nám počasí v celku přeje. Takže ty tréninkové jednotky, které jsme si naplánovali, postupně dáváme do kupy. I po téhle stránce tedy vše klape na 100%."

 

Omlazujeme...

"Momentálně je tam osm kluků, kteří se budou ucházet o místo v sestavě. Kluci na sobě makají a dřou a uvidíme, jak to bude vypadat v srpnu na ledě během přípravných utkání."

"Mladí hráči se od starších stále mají co učit. Zatím na sobě pracují velmi dobře. Ohledně mladého kádru- myslím si, že to v Ústí chybělo, na domácí se moc nehrálo. Tak doufám, že to letos bude jinak."

 

Fyzická zdatnost "nováčků"

"Myslím, že kluci co přišli z juniorky, se zatím starším hráčům fyzicky vyrovnají."

"Tak samozřejmě v některých věcech jsou síly vyrovnané. A naopak jsou záležitosti, ve kterých mají mladší ročníky trošku rezervy."

 

Letní příprava naštěstí není jen tvrdá dřina, ale realizační tým pro hráče občas připraví zpestření. Jedno už mají ústečtí hokejisté za sebou, tedy fotbalové utkání v Trmicích. Co pro žlutomodré chystají dál? "Ve čtvrtek, po odpoledním tréninku, nás čeká florbalový zápas s druholigovým celkem Ústí," prozradil plány Tomáš Mareš.

Na střídačce tedy budeme potkávat trenérské trio, kterému to zatím šlape na sto procent. Ale jak bylo řečeno: rozhodující budou výsledky na ledě. Tak jsme na to zvědaví...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže