Ú s t í n/L. - Osmnáctiletý útočník odehrál v minulé sezóně 38 zápasů. Své konto obohatil o třicet dva kanadských bodů. Zejména čtyři gólové přihrávky v baráži měly důležitý význam. Jeho přímočarý styl hokeje dělá radost jak jemu, protože dává góly, tak i jeho spoluhráčům, protože jim nahraje před prázdnou branku.

Lukáš je zářným příkladem toho, že svou životní cestu si tvoříme sami. Původně snad ani hokejistou být nechtěl. „K hokeji jsem se dostal tak trochu náhodou. Asi v 5 letech jsem byl s rodiči na veřejném bruslení a zrovna tam trenéři obcházeli malé kluky, jestli by nechtěli hrát hokej. Takto se mě a mých rodičů zeptali a tak jsme se s rodiči dohodli, že bych to mohl zkusit,“ poodhalil své první krůčky na ledě talentovaný útočník a dodal, že začínal v Mladé Boleslavi.

Lukáš své vzory hledá mezi ruskými hokejisty - Ovechkin, Malkin či Datsyuk. Byť je mladý, zažil mnoho pěkných chvil, na které rád vzpomíná. „V první řadě je to letošní postup s juniorkou do extraligy. To si myslím, že je nezapomenutelné. Další, na co rád vzpomínám, je vyhraný domácí turnaj v šesté třídě."

K nejrychlejší kolektivní hře patří i cestování. „S cestováním na zápasy nemám žádný problém. V autobuse koukáme na filmy, nebo si pustím nějaké písničky, nebo spím. Tímto i ty dlouhé cesty poměrně rychle utečou,“ poznamenal mladík, pro kterého nejnepříjemnějším soupeřem v loňské sezóně byla Hvězda Praha.

Aby byl hokejista co nejlepší, musí pilně trénovat, a tak jsme se Lukáše zeptali, kolik času věnuje tréninku. „Tak na tuto otázku nemůžu odpovědět přesně, nikdy jsem to nepočítal na hodiny, ale kdybych to měl celkově sečíst, tak je to poměrně dost hodin. Většinou máme před tréninkem na ledě ještě posilovnu. V sezóně jsou tréninky jednou až dvakrát denně,“ řekl talentovaný hráč, který nemá vysněný klub.

Mnoho hokejistů je pověrčivých, a proto si vybírají určitá čísla dresů. U Lukáše tomu tak není. „V posledních letech jsem vystřídal poměrně hodně čísel dresů, takže si na číslo už tak nepotrpím, jako když jsem byl menší. V podstatě nemám žádné neoblíbené číslo, které bych nechtěl mít na dresu,“ ukončil rozhovor.

V dalším díle bude Vojtěch Burkovec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže