Ústí nad Labem - Zkušený čtyřiatřicetiletý mazák Jaroslav Roubík, jenž v uplynulé sezóně ovládl kanadské bodování základní části a i dokonce play-off, by s největší pravděpodobností měl žlutomodrý dres oblékat i v následujícím roce. Roubík o žádné nabídce z extraligy neví, a tak by v případě setrvání měl být jedním z hlavních tahounů mužstva.

Po roce opět zklamání, vytouženou extraligu si Lvi v příštím ročníku nezahrají. Kvůli krácení rozpočtu nastala velká obměna i v hráčském kádru. Ústecké barvy by měl ale i nadále hájit Jaroslav Roubík, který ani vteřinu nepomýšlel nad odchodem z krajské metropole. „Z týmu odešlo dost hráčů, kteří nejspíš dostali lepší nabídky. Je to sport, děje se to v každém mužstvu. Já mám v Ústí nad Labem smlouvu, a tak jsem přišel ve středu trénovat. O žádném odchodu jsem nepřemýšlel, moc si vybírat nemohu. Nabídka z extraligy také nepřišla. Ihned po skončení sezóny jsem mluvil s manažery a ti říkali, že se mnou počítají. Od té doby jsem nic neslyšel a sám jsem zvědavý, kdo za nás bude hrát,“ nechala se slyšet na zahajovacím tréninku letní přípravy ústecká jednačtyřicítka.

Slovan vstupuje do nového roku s trenérským duem, které tvoří sportovní manažer Jaromír Šindel a nově příchozí Jiří Mička z Hradce Králové. O postu druhého asistenta se stále jedná. Právě Jiřího Mičku zná Jaroslav Roubík z východu Čech, kde dlouhá léta působil. „Znám ho tři až čtyři roky, vždy jsme spolu dobře vycházeli, je to dobrá volba,“ myslí si rodák z Prahy.

Posezónní volno strávil odchovanec pražské Sparty v rodinném kruhu. „Odpočíval jsem s rodinou, mám dvě děti, kterým jsem se jim snažil, co nejvíce věnovat,“ zavzpomínal na dovolenou.

Ambice hrát do čtvrtého místa tabulky není pro Roubíka zklamáním. „Chci hrát hokej a je mi jedno kde. Hodně mě teď baví, a když to zde bude dobře fungovat, budu hrát tady. S nižšími ambicemi nejsem rozhodně zklamaný. Nebude to takové, že vyhrajeme ligu o dvacet bodů, ale budeme se chtít o čelo tabulky poprat. Byli bychom hloupí, kdybychom nechtěli. Díky širší baráži bude i větší šance postoupit a my do toho, byť za skromnějších podmínek, půjdeme,“ hlásil možná budoucí kapitán ústeckého celku.

„Je dobře, že je širší baráž v plánu. Pro nás by to mohla být velká příležitost. Diváci shlédnou vypjaté zápasy. Neříkám, že jedeme na postup, ale budeme o něj chtít bojovat,“ uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže