Ú s t í n/L. - Po měsíční dovolené se hokejisté Ústeckých Lvů opět vrátili do akce. Třicet dní po finálovém vyřazení od Chomutova se tak sešli k prvnímu tréninku a zahájili letní přípravu na novou sezónu 2012/2013.

Soupiska po posledním prvoligovém utkání doznala řady změn. Na prvním tréninku ve středu 9. května se objevilo celkem třináct hráčů, kteří nezasáhli do finálové bitvy s Chomutovem. K "A" týmu se pak připojilo šest nových tváří z juniorského celku. Junioři Petrásek a Baránek poté už v minulosti nasbírali několik prvoligových startů v dresu Slovanu. Holomek patřil k oporám zadních řad v Litoměřicích.

Úplně novými hráči v hlavním týmu jsou obránci Brož, Smetana a Grin. Vladimír Brož však v Ústí nakoukl do seniorského hokeje předloni a v uplynulé sezóně nastupoval v Třebíči. V nadcházející sezóně by se mohl dočkat dalších startů za Ústí. V útoku se poprvé představují Pořický, Vávra a Hošek. Jeden zápas má pak na kontě Martin Baránek z duelu proti Kadani v závěru základní části. Hned v prvním utkání navíc dokázal skórovat.

Do Ústí se definitivně vrátil zadák Vobořil, jenž už nastupoval ve žlutomodrých barvách v některých zápasech play-off. Poslední sezóny však především strávil v Litoměřicích. Návratu se dočkal i forvard Laš, který střídavě působil v Třebíči a Litvínově. Spolu s útočníkem Přeučilem, jenž v minulosti za Slovan už hrával. Trénoval i Marek Čurilla, navrátilec ze slovenského Zvolenu.

Z obvyklé základní sestavy se tréninku rovněž zúčastnili beci Pavlík, Černý, Sklenička a útočníci Daniel Boháč, Kloz, Robin Kovář, Rod, Roubík, Ludvík a Třetina.

Tým absolvoval ve středečním ránu nejprve hodinový meeting v kabině na zimním stadionu. Před hráče například předstoupil nový generální manažer klubu Jan Klobouček. Poté hráči vyběhli na vedlejší fotbalový trávník, kde absolvovali pod vedením trenérů Jaromíra Šindela a Jiřího Mičky úvodní tréninkovou jednotku.

Hráči, kteří se zúčastnili prvního tréninku:

Petrásek - Černý, Pavlík, Sklenička, Vobořil, Brož, Holomek, Smetana, Grin - Baránek, Boháč Daniel, Pořický, Vávra, Hošek, Čermák, Čurilla, Kloz, Laš, Kovář, Přeučil, Rod, Roubík, Ludvík, Třetina.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže