Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu zahájili přípravu na další ročník pod vedením nových trenérů. Místo neúspěšných koučů Rosola se Skrbkem převzal tým Jaromír Šindel s Jiřím Mičkou. Šindel současně zůstane na pozici sportovního manažera. „Podobný model jsem zažil už v Mladé Boleslavi a Třebíčí,“ říká ústecký funkcionář.

Po třech sezónách mění Ústečtí Lvi trenéry. Hlavní zodpovědnost za hráčské výkony nyní bude mít Jaromír Šindel. „Nebude snadné obě funkce kumulovat, proto budou tým připravovat tři trenéři,“ vysvětluje.

V nové sezóně vás tedy čeká hodně práce. Kromě sportovního vedení klubu, budete vést tým i na střídačce...
Za výsledky budu mít největší zodpovědnost. Nebude snadné vykonávat obě funkce. Proto budou u týmu pracovat tři trenéři. Takto začneme v létě i přípravu na ledě. Na dvou židlích jsem působil už v Mladé Boleslavi a Třebíči. Takže s tím mám zkušenosti. Došli jsme k tomuto kroku, protože hráči stejně přicházejí z mého popudu. Vím, co od nich čekat. Budu s nimi tedy i pracovat.

V trenérském týmu vás doplní Jiří Mička. Co rozhodlo o jeho angažování?
Pan Mička se byl podívat už na finále s Chomutovem, což byla ale náhoda. Chtěli jsme přivést schopného trenéra, který chce působit v první lize a má s prací v této soutěži zkušenosti. Jak z pozice asistenta, tak trenéra. Myslím, že při jeho pětiletém působení v Hradci Králové získal dostatečné množství zkušeností pro charakter týmu, který chceme nastavit.

Slovan musí čelit úsporným opatřením. Co to pro klub znamená?
Ekonomická úspora se především projeví v šíři kádru. Budeme pracovat s užší soupiskou než v minulých letech. Musíme jednat, co uděláme s některými hráči. Kam je případně umístíme a co za ně dostaneme. To je otázka těžkého boje přes léto.

Kdo bude kapitánem po Janu Kloboučkovi?
Demokraticky jím byl zvolen Jaroslav Roubík. Jarda má před sebou ještě několik let hokejového života. Je zkušený a měl by být pilířem týmu. Věřím, že si hráči sednou a že to bude klapat.

Bývalý trenér Rosol si stěžoval na přehnané hráčské zásahy do týmu v minulé sezóně. Co na jeho vyjádření říkáte?
K žádným třecím plochám nedocházelo. Poslední slovo o nasazování hráčů, které jsem přivedl, měl pokaždé on. Vytvořili jsme mu servis, sehnali hráče, které chtěl. A koho nasadil do hry, byla jeho volba. Vždycky záleželo na něm.

Hvězda Slovau Jan Alinč bude působit ve Slavii výměnou za Miloslava Čermáka. Jaký na tento krok máte názor?
Alinč měl chuť si zahrát extraligu. Naopak jsme za něj získali bojovníka Čermáka. Když Čermák přišel v minulé sezóně do Ústí, nebylo to zrovna šťastné řešení. Za Alinče jsme chtělí získat Micku, kterého nám trenér Slavie Růžička nabízel. Jenže Mickův agent přišel s tím, že s výměnou musí hráč souhlasit a že má nabídky z extraligy, ve které chtěl především nastupovat. Čermák tedy nuceně odešel ze Slavie a těžce to nesl. Po nějaké době ale odváděl dobré výkony a splnil u nás roli, kterou měl ve Slavii. Honza Alinč je výjimečný hráč a hokej ho musí bavit. A ve Slavii ho bavit bude.

Jaký charakter bude mít tým v nové sezóně?
Chceme hrát agresivní přímočarý hokej. Určitě nebudeme disponovat čtyřmi formacemi hráčů s vysokými smlouvami. Patrně nebudeme hrát na krásu, která nikam nevede.

Někteří hráči měli dojem, že v uplynulé sezóně nedostali takový prostor...
Člověk pokaždé slyší, když někteří hráči tvrdí, že hráli málo, nebyli v přesilovkách nebo nehráli vůbec. Nyní prostor dostanou a doufám, že ukáží, proč sem přišli. Věřím, že tým bude mít sílu.

Mluví se o široké baráži. Byla by pro Slovan výzvou?
Nejprve musím říct, že jsem spekulace o široké baráži už zažil před dvěma lety. A nakonec to dopadlo úplně jinak. Až bude po valné hromadě ČSLH, tak můžeme mluvit o širší baráži. Každopádně chceme hrát nahoře, minimálně semifinále play-off.

Dovedete si představit spolupráci s extraligovým Litvínovem?
Ano. Můžeme Litvínovu pomoct, stejně jako oni mohou pomoct nám. Pro obě strany by to mohla být prospěšná cesta.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže