Ú s t í n/L. - Už přes týden je v nové funkci generální manažer Ústeckých Lvů Jan Klobouček. Nyní před prvním tréninkem poprvé předstoupil před nově tvořící se tým Slovanu. Plný odhodlaní a věřící, že následující sezóna bude úspěšná.

Byl proslov k hráčům jiný než v dobách, kdy jste býval kapitánem?
Bylo to trochu jiné. V první řadě jsem týmu nastínil ekonomickou situaci v klubu. Aby věděli, na čem jsou. Pak jsem jim popřál, ať se mi daří (smích).

Jaká je tedy ekonomická kondice Slovanu?
Rozpočet se krátí na polovinu. O tom se mluvilo už dříve. Určitě se naplní. Hráčům se navrch sníží výplaty. Budeme se snažit, aby je dostávaly včas.

Jak změny vnímali samotní hokejisté?
S některými hráči jsme museli o nových podobách smluv jednat, jiným se změnily automaticky podle starých. Některým hráčům se mzda snížila více, jiným méně. Záleželo na více faktorech jako předchozí výkony a další vlivy.

Bývalý generální manažer Robert Kysela nastínil, že klub opustil v dluzích. Jak jsou velké?
Kromě tvoření kádru současně pracujeme právě na těchto záležitostech. Zabýváme se snížením dřívějších dluhů. Prozradím, že se jedná o miliony.

V nedávné době se spekulovalo, že by se Ústí mělo stát farmářským klubem Litvínova. Je to pravda?
Není. Farmou Litvínova ani jiného klubu nebudeme. S Litvínovem můžeme spolupracovat na hráčské úrovni. Farmou se však nestaneme.

Trenéři Rosol se Skrbkem skončili, kdo povede tým nyní?
Hlavním trenérem bude Jaromír Šindel, asistentem Jiří Mička z Hradce Králové. Tuto dvojici doplní třetí kouč, který bude z Ústí. Chceme někoho, kdo bude mít osobní vazbu na Ústí. Může se jím stát pan Mareš. Hlavní slovo u „A“ týmu při zápasech by měli mít Šindel s Mičkou, třetí kouč se bude starat o mládež a příchozí juniory do hlavního týmu. Navíc naši junioři budou moct vypomáhat i v jiných klubech.

Jaromíra Šindela tedy čeká dvojrole. Kromě trénování zůstává sportovním manažerem...
Je zodpovědný za hráče, které přivedl a které v budoucnu získá. Takže je bude i trénovat. Bude dělat dvě funkce, ale za jeden plat (smích). Podobný model jsem viděl již u jiných klubů a taková myšlenka se mi líbila.

Ve středu jste začali přípravu. Jaký z ní máte dojem?
Situaci vidím pozitivně. Hráčů do přípravy máme dostatek, trénovat bude přes dvacet hokejistů.

Několik hráčů odešlo, naopak se mluví o zapojení řady juniorů do týmu...
Největší změnou oproti dřívějším sezónám bude, že nebudeme disponovat tak širokým kádrem. Jedna formace tak bude juniorská, ve které mladí hráči dostanou prostor. Ústecká mládež se v posledních letech zvedá. Věřím, že to bude k prospěchu „A“ týmu i juniorů.

Jaké bude mít Slovan ambice v nové sezóně?
Věřím, že poskládáme dobrý tým. Sestavu jsme omladili, ale současně nám zůstal dostatek zkušených hráčů. Trenér Šindel má mnoho zkušeností s prací s mladými hokejisty a měl s nimi i viditelné výsledky. Takže by mohl docílit dobrých úspěchu i nyní. A třeba i větších, než se bude očekávat.

Existuje možnost široké baráže. Budete o ní bojovat a nadále tak usilovat o postup do extraligy?
O první čtyřku chceme hrát. Určitě nezavrhujeme možnost postupu do širší baráže, ale zatím je na podobné odhady brzy. Uvidíme, jak si tým sedne. Je to složitá chemie, snad to bude fungovat. Každopádně chceme vyhrávat a pohybovat se v popředí tabulky.

Odjede tým na letní soustředění?
Soustředění zatím neplánujeme. Budeme se připravovat v domácích podmínkách. Stejně jako v minulých letech. Úsporný režim je holt úsporný režim.

Jak to vypadá s brankáři?
Gólmanská situace se řeší. Prostor dáme Petráskovi z juniorky. Současně jednáme o střídavých startech pro Francouze. Předpokládám však, že v Litvínově bude jedničkou, takže se tu asi příliš neukáže. Jednáme i s Koutským a Orctem. Salfický už s hokejem skončil. Prý bude dělat funkcionáře v Pardubicích.

Co další změny v kádru?
Zeman je na cestě do Litvínova. Hořava by rovněž měl odejít do některého z extraligových klubů. Poživil je zatím u nás pod smlouvou a trénuje s námi. Ale také u něj není vyřešeno, kde bude působit. Naopak Hanzl začne sezónu v Litvínově, kde bude mít stejně jako vloni hostování do konce ledna. Poté se bude řešit co dál. Zda o něj bude nadále zájem v extralize nebo vypomůže u nás.

Z MS Divize I se vrátil Pajič, který rovněž patří mezi ústecké pilíře sestavy. Zůstane?
Pajič s námi bude v nejbližší době jednat. Záleží, jestli o něj bude zájem v jiných klubech. Pokud ne, rádi bychom ho v Ústí udrželi. Ale opět záleží na podmínkách. Zda k nim přistoupí. Nicméně na sto procent zůstane Roubík, který bude klíčovou postavou týmu a kapitánem. O Handlovského je pak zájem ve třech až čtyřech klubech. Znovu tedy bude záležet, jak se všechny strany dohodnou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže