Dalším členem ústecké juniorky je devatenáctiletý obránce s číslem třínáct, které mu přináší štěstí. Jiří hraje s hokejkou, která je zahnuta doleva. S hokejem začínal v Litvínově, kde hrál do sezóny 2009-2010.

K hokeji se dostal díky rodičům, kteří ho podporovali i po finanční stránce. Tím se podařilo Jirkův sen uskutečnit. S hokejem začínal v Litvínově, který je ústeckým rivalem. Jirkův vzor je Tomáš Kaberle, dlouholetý český reprezentant. V loňské sezóně, základní části, jste ho mohli vidět ve 30 zápasech, kde vstřelil 7 gólů a připsal si 7 asistencí, na své konto si připsal 14 bodů. Ve statistice pravdy získal 23 bodů. Nejraději vzpomíná na poslední rok v Ústí, protože juniorský tým postoupil do baráže. Odehrál pět barážových utkání, ve kterých nevstřelil žádnou branku, ale dvě pro své spoluhráče připravil. „Byly to asi nejdůležitější zápasy mé kariéry,“ dodal.

Jirkův neoblíbený soupeř je Kladno, hraje nepříjemný styl hokeje. Proti tomuto soupeři odehráli žlutomodří čtyři zápasy. Bilance byla dvě vyhraná utkání, jedno prohrané a jedna remíza. K hokeji bezpodmínečně patří i cestování. „S cestováním nemám nijak zvlášť velký problém.“ Jirka nám poodhalil, co dělá pro své zdokonalení. „Každý den na ledě trénujeme a pokud mám ještě přes den čas, tak si zacvičím i doma.“ Jirka by chtěl hrát za A tým. „Jestli se do A týmu dostanu,tak bych se chtěl hokejem živit a zároveň ho brát jako práci i koníčka. Co konkrétně se pro mě změní to nevím, to přinese čas. Přirozeně bych chtěl být součástí hlavního týmu. A zahraničí? Tak o tom jsem ještě nepřemýšlel.“

Kdo bude příště? Odpověď je jednoduchá. Ondřej Tuček. Kdy? 9. května.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže