Ú s t í n/L. - V barvách Ústeckých Lvů budeme i v následující sezoně vídat důrazného útočníka Miloslava ČERMÁKA. Ten bude v městě na Labi působit formou hostování do konce ročníku 2012/2013. Na oplátku odchází do extraligové Slavie Jan ALINČ. Ten bude sešívaný dres oblékat také během následující sezony hostováním ve formě střídavých startů.

Nový generální manažer Jan Klobouček uvedl detaily hostování Jana Alinče: "Honza nám bude k dispozici v závěru sezony, na play-off a případnou baráž. Věřím, že základní část zvládneme úspěšně i bez něj."

Čermák pokračuje

Pětadvacetiletý forvard působil v Ústí nad Labem již v loňské sezoně. Včetně play-off odehrál celkem 36 utkání. Vstřelil v nich 6 branek a připsal si 9 asistencí. Ještě před tím nastoupil za Slavii do 25 zápasů. Připsal si 6 bodů za jeden gól a 5 přesných přihrávek. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 161 utkání s bilancí 6 vstřelených branek a 20 asistencí.

Miloslav Čermák se vyžívá v tvrdé hře. Byť nemá proporce jako Zbyněk Sklenička, je schopen svou důraznou hrou znechutit protihráčům život. Jako správný silový útočník umí kromě tvrdých hitů vstřelit důležitý gól. V loňské sezoně nastupoval především jako levé křídlo po boku Roka Pajiče a svého kamaráda z Havlíčkova Brodu Miroslava Třetiny.

Alinč odchází, ale může se objevit i v našem dresu

Brzy čtyřicetiletý útočník předváděl své umění v pražské O2 aréně premiérově během loňské sezony. V červenobílém dresu nastoupil do 22 zápasů. Jan Alinč pětkrát překonal gólmana soupeře, k tomu 11 branek připravil pro své spoluhráče. Pro Slovan byl klíčovým hráčem. V základní části odehrál 26 utkání. Připsal si 30 bodů za 9 gólů a 21 finálních přihrávku. V play-off bohužel nastoupil jen do 11 zápasů. Dvakrát střelou rozvlnil síť za zády soupeřova gólmana a především 14 jeho fantastických nahrávek proměnili spoluhráči v gól.

Jan Alinč nastoupil za Slovan ve 149 mistrovských utkání. Nutno uznat, že na jeho bruslení, přehled o hře a krásné přihrávky byla radost pohledět. Žlutomodré srdce ústeckých fanoušků jistě také plesá při pohledu na Alinčovo statistiky. Za Slovan vstřelil 39 gólů a na 102 jich přihrál.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže