Ú s t í n/L. - Možná největší talent v organizaci Ústeckých Lvů. Jeho o pět let starší bratr má za sebou již desítky zápasů v extralize, téměř dvě stě startů v seniorském týmu Slovanu. Předpoklady pro úspěšnou kariéru má Martin HANZL všechny! Teď je to na něm.

Jak se dostal k hokeji? Vcelku zbytečná otázka, jelikož Martinův otec Antonín oblékal dlouhé roky dres Ústeckých Lvů. "Ano, skutečně mě k hokeji přivedl táta. Byly mi asi tři roky, když mě vzal poprvé na stadion," potvrdil 18letý centr.

Vzorem pro šikovného středního útočníka je právě jeho starší bratr Robin. Oba vyznávají podobný styl. Martin dokáže vymyslet pro své spoluhráče obrovské šance svými skvělými přihrávkami. V pěti utkání baráže vstřelil 1 branku a především jich 9 připravil. Během právě uplynulé sezony odehrál celkem 37 utkání, dosáhl 25 gólů a 40 asistencí. "Samozřejmě rád góly dávám, ale častokrát se spíše snažím připravit dobré střelecké příležitosti pro svoje spoluhráče," říká sám Martin.

Také prozradil svůj oblíbený tým v NHL, kterým jsou Bluesmani ze St.Louis. Na otázku, zda má nějakého neoblíbeného soupeře řekl, že se snaží ostatní týmy takto nedělit. "Každý zápas je jiný, jednou můžete s někým prohrát 0:5 a za dva měsíce je porazíte 5:0," uvedl hráč s číslem #10 na zádech.

Kdyby si Martin mohl vybrat z celé škály čísel, nejraději by oblékal dres s #88. Mezi své oblíbené hráče řadí dva "praváky" hrající NHL. TJ Oshie hájí barvy již zmíněných St.Louis, druhým je Alexander Ovechkin, lídr Washingtonu Capitals. Talentovaný forward má jedno neskromné přání: "Chtěl bych si zahrát nejvyšší soutěž v České republice. Za jaký tým? Věřím, že za Ústí."

Cestování na zápasy mu nijak nevadí. "Rád se před zápasem prospím," dodává s úsměvem. Při tréninku stráví na ledě přes pět hodin týdně a doma se snaží pravidelně cvičit. "Musím se však také věnovat škole, jelikož je vzdělání nesmírně důležité. Hokej nebudu hrát do důchodu," uvedl mladý sympaťák.

Jestli letos dostane šanci hrát za A tým neví, a proto si s tím neděla starosti. "Budu se snažit poctivě trénovat a co nejčastěji dovést svůj tým k vítězství. Pak už je to jen na trenérech, jestli mi dají šanci v áčku," vyjádřil se talentovaný útočník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže