Ú s t í n/L. - Po skončení hokejové sezóny pro Ústí nad Labem Honza Klobouček vyměnil dres žlutomodrých a ve čtyřech finálových zápasech oblékal dres Pardubic. Spolu s nimi se tak stal Mistrem extraligy. "Je to takový pocit blaženosti a spokojenosti, že se na závěr kariéry něco hezkého podařilo", popsal s odstupem své pocity.

Nedlouho poté, co pro Slovan skončila pouť za extraligou, balil Honza Klobouček kufry. Vyrazil za novu výzvou. V Pardubicích na něj čekal rozjetý vlak. Jeho cílovou stanicí byl pohár pro mistra extraligy. "Byl jsem hodně nervózní. Ani tak nešlo o to, že jsem naskočil za jízdy, protože z jiného vlaku jsem právě vystoupil. Spíš jsem se strašně bál, že jim to pokazím, já, který přišel jen na poslední zápasy", vypráví dnes již s úsměvem zasloužilý hráč.

Finále je otevřené jen pro ty nejlepší. Klobouk v jedné sezóně zvládl ta finále rovnou dvě. Ačkoli první tak úplně nevyšlo, ve druhém úspěšně dosáhl cílové pásky. A jak vnímá své působení v ČEZ Aréně? "Bylo to moc příjemné zpestření, hlavně hodně nečekaný takhle na závěr".

Po třech letech mohl Jenda opět ochutnat hokej na nejvyšší úrovni. "Byl jsem na to zvědavý, co to se mnou provede. Každopádně to bylo rychlejší. Což je asi největší rozdíl mezi první ligou a extraligou. Nebyl jsem tolik vytížený jako v Ústí, tak se to dalo stíhat", zhodnotil ústecký univerzál.

Finálové zápasy přilákají nejvíc diváků, ať už se jedná o první ligu či nejvyšší hokejovou soutěž. Honza zakusil "plný dům" hned několikrát a na všech úrovních. "Já si myslím, že ta atmosféra byla stejná. Když si vzpomenu, jak jsme hráli v Brně my první ligu, tak to bylo stejně vyprodáno, stejný diváci a stejné chorály. Musím přiznat, že v Pardubicích je těch 10 000 diváků znát. Ale prakticky je to tam stejné jako tady, taky výborné! Jakmile se zaplní hlediště, už je to o něčem jiném. Opravdu to dokáže strhnout i hráče", porovnal atmosféru rozdílných soutěží.

Hokejová sezóna se právě nachází v období klidu před letní přípravou. Slovan má za sebou sezónu, kdy opět dobýval vrchol tabulky. Nakonec se musel spokojit s druhým místem. Byly tu výhry i prohry. "Díky závěru sezóny se to nehodnotí moc dobře, ale jinak si myslím, že to vůbec nebyla špatná sezóna. Řekl bych, že jsme hráli pro diváka atraktivní hokej. Padalo celkem dost gólů, někdy na obou stranách (smích)", zrekapituloval sezónu kapitán Ústeckých Lvů.

Tohle však nebyla první Honzova sezóna ve městě na Labi. Žlutomodrý dres obléká již od sezóny 2004/2005. Zažil vzestupy a pády, změny vedení i renovaci arény. "Moc mě to tu bavilo. Nejen proto, že se hodně vyhrávalo. Ale všechny ty roky tu byly moc příjemné. Nemůžu vyzdvihnout jen okamžiky. Celkově se tu sešli dobří hráči, dobré party. Setkal jsem se s mnoha lidma, už je znám, vím co od nich očekávat. Je tedy možné, že je využiji při nějaké další práci. Rozhodně ale těch 7 let tady stálo za to", ohlédl se zpět za uplynulými roky.

"Klobouk" je jedním z mála hráčů, kteří jsou použitelní jak v útoku, tak v obraně. "Poprvé jsem se přeučoval v 16 letech z obránce na útočníka. V Kanadě ze mě zase udělali obránce. A ve Slavii zase univerzála", vzpomíná Honza, kdy jeho pendlování po postech mělo svůj počátek.

Honza má za sebou dlouhou kariéru. Nejen že hrával v Americe, také nastupoval za Slavii a Litvínov než zakotvil v Ústí. Jakožto Lev zažil postup do extraligy i následný pád, třímal pohár pro mistra první ligy. A když se jeho kariéra začala chýlit ke konci, dosáhl dalšího úspěchu s již zmíněnými Pardubicemi. Pro každého je ten vrchol jinde. "Finále mého univerzitního týmu bylo jedinečné. Je to můj největší úspěch i teď po tom všem. Je to dané tím, že to byla celá sezóna a opravdu to šlapalo celý rok. V Pardubicích jsem byl jen na čtyři zápasy. Bylo to jako blesk z čistého nebe a bylo hotovo. Ale i tak to bylo fakt skvělý", zhodnotil svou kariéru Klobouk.

I ve svých 39 letech byl velmi platným hráčem. A po sečtení, odečtení, násobení a tak dále, skončil v tabulce produktivity třetí. "Myslím, že moje kariéra aktivního hráče dost určitě končí", potvrdil Teplický rodák kolující informaci.

Jak se říká, v nejlepším se má přestat. Honza letos dosáhl vrcholu českého hokeje. Bude tedy zafixován jako numero uno. Utřeme slzu, třeba není všem dnům konec a "Klobouk" se nám nevytratí jak pára nad hrncem. Co bude dál, to jen čas ukáže...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže