Ú s t í n/L. - V letošním ročníku se nadmíru rozbujelo využívání hokejistů z extraligy na tzv. střídavé starty. Ne že by to byla úplná novinka, vzpomeňme na loňské ústecké tažení, při němž Lvi využívali služeb mimo neustále omílaného Jana Kováře také obránce Jakuba Jeřábka. Na jednu stranu bylo povolávání nových bojovníků vynuceno díky indispozicím členů základního kádru, jindy chtěli trenéři sestavu prostě posílit. Jak se to povedlo?

Ve srovnání s loňskou sezonou prostě bylo změn už příliš. Trenérské duo Ústí celou dobu hledalo vhodné trojice a dvojice hráčů a v závěru sezony muselo experimentovat. Je jasné, že pár centimetrů třeba při Hanzlově střele do tyče mohlo celý pohled na věc posunout do jiné roviny, takhle musíme celkový zásah do mužstva hodnotit spíše negativně.

V posledním finále letošního ročníku se totiž v ústeckém dresu objevila hned sedmička plejerů, kteří sezonu pravidelně nastupovali v nejvyšší soutěži. Jmenovitě hráči Petr Kousalík, Jakub Krejčík, Dan Růžička, Tomáš Hertl, Jan Káňa, Juraj Majdan nebo Sacha Treille. Z nich jen Růžička a Treille občas nastupovali v barvách Slovanu i v základní části.

I soupeř z Chomutova využil některé posily z extraligy, v posledním mači však jen trojici Lapšanský, Orsava, Kovář. Třeba celá obrana zůstala nezměněna. Sérii pak rozhodl právě obránce Grof. Pojďme zkusit zanalyzovat, kteří z noviců se během play off jevili pozitivně a kteří naopak týmu moc neprospěli.

Obránci

Ústečané měli hodně prořídlé obranné řady kvůli zraněním, takže posily se volat musely, ale v posledních zápasech se do hry třeba nedostal Zbyněk Sklenička, který se v play off nejevil špatně a jeho postava mohla na Chomutovské platit. Celkem mimo hru ze stabilní sestavy kvůli různým důvodům v závěrečných mačích vypadli Poživil, Gureň, Černý, Sklenička, Vobořil a v posledním finále hrál jen v závěru Pavlík. Dost velká porce… to se na součinnosti mužstva zákonitě muselo projevit…

Tomáš Voráček

Vysoký bek z Vítkovic dostal šanci ve dvou zápasech, aby zacelil díru při ústeckých zraněních. Po příchodu dalších posil se už do sestavy nevešel. Nijak nevyčníval.

Jakub Krejčík

Mladý slávistický reprezentant potvrdil své kvality. Na ledě byl hodně vidět, mnoho si dovolil. Nefauloval. Škoda, že mu některý z výpadů nevyšel. Chyběla jen větší sehranost se zbytkem týmu.

Dan Růžička

Přimotal se nešťastným vyhozením puku k vyrovnávací brance v rozhodujícím finále. Pak byl stažen ze hry. Jinak moc nevyčníval. Přišel mi trochu nervózní.

Petr Kousalík

Hrál jen dva zápasy. Počínal si sebevědomě. Mnoho nekazil. Podobně jako u Krejčíka chyběla větší sehranost se zbytkem týmu.

Útočníci

Slovan přišel o dva klíčové forvardy. Robin Hanzl dostal po druhém finále stopku na čtyři zápasy. Jan Alinč se zase ve čtvrtém zranil a o rozhodující duely přišel. I to byl jeden z nejdůležitějších faktorů ústecké prohry, jak třeba potvrdil sportovní manažer Jaromír Šindel.

Sacha Treille

Jednoznačně nejlepší „kauf“. Francouzský internacionál se v Ústí už na podzim rozehrával po zranění. Chvíli to nevypadalo, že by byl nějak výjimečný a vůbec nevyčníval. Za to těšně před návratem do Sparty už předváděl výborné výkony a v play-off byl vynikající. Hrál tvrdě, střílel góly. Skvěle si sedl s Janem Alinčem. Na druhou stranu vedle exlitvínovského veterána vykvetl kde kdo, v sezoně třeba Robin Kovář. Bez něj branku nepřidal.

Zbyněk Hampl

Ústecké prostředí znal už z loňska, přesto si zahrál jen třikrát, ač tu byl už od semifinále. Svou šanci zazdil ve druhém finále, kdy minul prázdnou branku. Lajna s Alinčem a Treillem však vypadala parádně. Po zranění centra se však na plac nedostal ani Hampl. Možná škoda, vysoký forvard hrál důrazně a mohl pomoci.

Václav Varaďa

Forvard s hvězdnou kariérou v Ústí připomínal hvězdu vyhaslou. Odehrál celou semifinálovou sérii, pár zápasů dokonce vedle Alinče. Ač vstřelil dvě branky byl největším zklamáním. Ač je předcházela pověst důrazného hráče, do soubojů téměř nechodil.

Tomáš Hertl

Teprve osmnáctiletý slávista měl drajv, tah na bránu. Dvěma brankami pomohl v pátém finále. Škoda, že neměl více času se se spoluhráči sehrát. Mohl být ještě výraznější.

Jan Káňa

Dal gól hned ve své premiéře, ale pak zapadl a byl téměř nepostřehnutelný. Trenéři ho svého času zkoušeli i v přesilovkové formaci. Ani v ní se neprosadil. Možná jiní ústečtí forvardi by byli výraznější.

Ondřej Havlíček

Forvard, který už v osmnácti pod trenérem Hořavou v Ústí pravidelně naskakoval v A týmu, nastoupil jen jednou a moc se mu nevedlo. Puky mu odskakovaly. Hrál přesilovky, ale Slovan v nich dal branku, až když byl nahrazen Hertlem. V rozhodujících kláních už nenastoupil.

Juraj Majdan

Litvínovský útočník svoje šance v šestém zápase v Chomutově neproměnil. V rozhodujícím zápase by nevýrazný. Platí o něm podobné jako o Káňovi, očekávání byla větší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže