Ústí nad Labem - Severočeští skalní fandové si na hráče z defenzivy Jakuba Grofa v době, kdy hájil žlutomodré barvy, jistě pamatují. Nynější třicetiletý bek oblékal dres Slovanu v letech 2005 až 2007 a byl to právě on, který se pomstil svému bývalému celku a ukončil mu v pondělí sezónu 2011/2012. Naopak svému zaměstnavateli, Pirátům Chomutov, prodloužil Grof hrací rok a v následujících dnech se utká v rámci baráže o extraligu s Mladou Boleslaví.

Emoce již vychladly. Chomutovský obránce Jakub Grof se s odstupem času vyjádřil k sedmému utkání finále, které bylo podle něj loterií. „Sedmé zápasy jsou o štěstí. Poslední střetnutí bylo velmi náročné, stejně jako celá finálová série. Měli jsme v rozhodujícím klání více štěstí, protože i Ústí nad Labem si dokázalo vytvořit slibné šance,“ zhodnotil v krátkosti duel, který rozhodl o účastníkovi letošní baráže o extraligu.

Na svou rozhodující trefu si už chomutovská jednasedmdesátka ani moc nevzpomíná. „Měl jsem v plánu jít střídat, ale zahlédl jsem Davida Hrušku a Jana Kováře. Oba se drali kupředu a já zkusil jejich ofenzivní akci podpořit. Všichni čtyři hráči Slovanu sjeli k jedné straně a já zůstal osamocený. Nějak jsem to trefil, už ani nevím jak. Pamatuji si jen, jak jsem někam jel a řval. Hodně si toho vážíme, ta dřina za to stála. Byl to krásný pocit,“ vzpomínal na rozhodující akci celého finále play-off.

„Doufám, že jsem dal za Ústí nad Labem také důležité góly, ale tomuto se jen těžko něco vyrovná. Byla to moje nejdůležitější branka v kariéře, minimálně v týmu Chomutova. Věřím, že nás posune do budoucna k vysněnému cíli, který jsme si stanovili,“ popsal hodnotu své trefy Grof.

K vítězství také výrazně vypomohl Jan Kovář, který obstaral všechny zásahy Pirátů v sedmém zápase. „Honza je nejlepší hráč. Třikrát hrál finále play-off první ligy a třikrát se radoval. Byl pro náš celek velkým přínosem, tři asistence hovoří za vše. Je trochu někde jinde,“ ocenil kvality dvaadvacetiletého útočníka Plzně.

Piráty čeká v boji o českou elitu Mladá Boleslav. „Budeme muset bojovat jako psi, aby se to povedlo. Je přece nemožné, aby se znovu nepovedlo účastníkovi baráže z první ligy postoupit. Už je na čase, aby jeden tým z dvojice Ústí nad Labem a Chomutov, konečně vybojoval extraligu, aby byl klid. Náš kádr prokázal velkou sílu, když jsme prohrávali ve finále 2:3 na zápasy. Všichni stáli za sebou, všichni dřeli stejně. Hrál jsem v dobrých mužstvech, ale Chomutov je jeden z nejlepších, co se týká party,“ uzavřel Grof, pro kterého bude letošní baráž o extraligu třetí v kariéře. V sezóně 2005/2006 nastoupil v baráži za Ústecké Lvy, před dvěma lety a nyní si ji zahraje za Chomutov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže