Baráž je naprosto specifická soutěž. Kdo ji vyhraje, slaví postup, nebo udržení soutěže. Tým, který prohraje, je poraženým sezóny. Pojďme společně zavzpomínat na zápasy, které rozhodly o osudu místní juniorky.

B1 Ústí – Havlíčkův brod 4:5 SN

Dlouho očekávaná baráž o extraligu juniorů začala pro Ústí zápasem s Rebely. Hosté skórovali již po třech minutách hry. Lvíčata se osmělila o něco později. Ve dvanácté minutě vyrovnal Lukáš Holeček. Byla to bitva na ostří nože. Jednou byli ve vedení domácí, podruhé hosté. Po základní hrací době bylo skóre nerozhodné 4:4. Nerozhodlo ani prodloužení, a tak musely vítěze určit až samostatné nájezdy. Za domácí v dovednostní soutěži uspěl pouze Lukáš Rovný. Za hosty se jako tajná zbraň ukázal David Kozlík, který byl exekutorem dvou úspěšných nájezdů. Toto odpoledne si David Kozlík vysloužil u svých spoluhráčů přezdívku Kozlík Šikula.

B2 Znojmo – Ústí 1:5

Druhý barážový duel byl pro Ústí velmi těžký. Jednak cestovalo do dalekého Znojma, navíc tamní Orli hájili extraligovou příslušnost. Domácí na svého soka vlétli a vstřelili i úvodní branku. To Lvíčata nabudilo a stala se králem teritoria. Orly nepustila ke slovu. Ústí skórovalo pětkrát – Jakub Pořický, Martin Bulva, Vojtěch Hošek, Martin Baránek a ještě jednou Jakub Pořický. Jedinou skvrnou na jinak výborném zápase byla nedisciplinovanost. Ústí získalo veledůležité tři body.

B3 Ústí – Havířov 12:4

Druhým soupeřem, který přijel pod hrad Střekov, byl Havířov. Od úvodního vhazování byl lepším týmem ten domácí. Druhá třetina se ukázalo jako zlomová, protože Lvíčata skórovala celkem šestkrát. V tomto zápase si divák mohl notovat, jak je hokej v podání Ústí jednoduchý a krásný. Paradoxem je, že mač byl na střely vyrovnaný (39:39). Rozdíl byl v tom, že Ústí své šance na rozdíl od svého soupeře využilo. Poslední třetina skončila vyrovnaným výsledkem 3:3 zejména proto, že domácí poslední třetinu odehráli poněkud laxně. Tak vysoká výhra v baráži se jen tak nevidí.

B4 Havlíčkův Brod – Ústí 3:4

Pokud jsme hovořili o tom, že ve Znojmě se Ústí úvod zápasu nepovedl, tak v Brodě tomu bylo úplně jinak. První třetina byla z pohledu Lvíčat vydařená. Vyhrála ji 3:0. Tento stav žlutomodré uspokojil a nehrnuli se tolik to útoku. Rebelové se odhodlali k náporu, který vygradoval dvěma góly. Prosadilo se i Ústí, po dvou třetinách vedla Lvíčata 4:2. V závěru zápasu domácí snížili, ale na výhru to nestačilo.

B5 Ústí – Znojmo 2:1

Souboj se Znojmem byl pochopitelně nesmírně těžký. Hosté sice vedli díky brance ze čtrnácté minuty, ale Ústí čekalo na ten správný moment, kdy skórovat. Lvíčata poprvé svého soupeře nelítostně zakousla krátce před polovinou zápasu, prosadil se Martin Bulva. Ještě do druhé přestávky dokonal obrat zápasu Vojtěch Hošek, který poslal Ústí do vedení. Poslední třetina už na zisku tří bodů pro domácí nezměnila vůbec nic. To nejlepší mělo teprve přijít.

B5 Havlíčkův Brod – Havířov 2:3 SN

Zrak vás neklame, skutečně se budeme zaobírat zápasem Brodu s Havířovem. Před pátým kolem baráže totiž platilo, že pokud Ústí vyhraje za tři body a Havířov získá alespoň dva, tak žlutomodří postoupí do extraligy. Brod před koncem zápasu vedl, jenomže (a možná vlastně bohudík) Havířov v 59. minutě vyrovnal a v nájezdech dokonce vyhrál.

Oslavy nebraly konce

Lvíčata po svém zápase zůstala v kabině a sledovala textový přenos výše zmíněného zápasu prostřednictvím internetu. Jakmile Havířov vyhrál, nastalo boží dopuštění. Obrazně řečeno, pochopitelně. Strhly se mohutné oslavy, které začaly v kabině a pokračovaly dalších několik dní, tentokrát již mimo prostředí Zlatopramen Areny. Juniorům patří obrovská gratulace.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže