Ú s t í n/L. - Stále stejný scénář. Zatímco vloni Ústeckým Lvům utekl postup do nejvyšší soutěže v posledním možném okamžiku, nyní končí sezónu už ve finále první ligy. Sen o ústeckém postupu do extraligy se tak minimálně o další rok odkládá. „Jsem zklamaný. Nebaví mě prohrávat,“ tvrdí kapitán Slovanu Jan Klobouček.

Tenhle pocit ústecký veterán už dobře zná. Nadějně rozehraný ročník znovu končí neúspěchem. Počtvrté v řadě. „Je to ubíjející,“ ví Klobouček. Najde devětatřicetiletý obránce motivaci do další sezóny?

Víte, jestli budete v Ústí pokračovat?
To zatím netuším. Nechám to ještě otevřené a uvidíme, jestli o mě bude zájem, nebo ne.

Postup do baráže vám jen těsně unikl. Jaké máte pocity?
Jsem zklamaný. Nebaví mě prohrávat. Je už docela ubíjející, když každou sezónu dopadneme v podstatě stejně. Stále se opakuje stejný příběh. My s Chomutovem ve finále první ligy a vítěz se střetne v baráži s Mladou Boleslaví.

Proč to proti Chomutovu nevyšlo?
Ve finále nám chyběl takový ten zabijácký instinkt. V šestém zápase byl Chomutov vyčichlý. Nehráli dobře a my jsme se bohužel přizpůsobili jejich hře a hráli ještě hůře. Kdybychom v tom utkání hráli stejně jako v rozhodujícím sedmém duelu, tak jsme sérii rozhodli už u nich. Ale nestalo se. V sedmém utkání jsme hráli dobře, byl to vyrovnananý zápas. Bohužel dal soupeř o gól více.

Na rozhodující sedmý zápas posílil Piráty útočník Jan Kovář, který o sobě dal na ledě hodně vědět a připsal si tři asistence. Rozhodl?
Každopádně opět zafungoval. I přes svůj nízký věk to je vynikající hokejista a na ledě bývá hodně platný. Sérii Kovář nerozhodl, ale Chomutovu pomohl.

Jak si podle vás povede Chomutov v baráži proti tradičnímu soupeři z Mladé Boleslavi?
Chomutov odehrál maximum zápasů v semifinále s Olomoucí i s námi ve finále. Mají za sebou čtrnáct těžkých utkání a v závěru už bylo znát, že toho mají plné zuby. A nyní na ně vletí Boleslav. Letos se Středočeši na chvíli během sezóny odlepili v extralize z posledního místa, tak jim třeba dostihy za záchranou také sebraly dost sil.

V baráži se pravidelně střídá Ústí s Chomutovem. Přejete si třeba vzájemně, aby prvoligový vítěz už do extraligy postoupil?
Nejsem škodolibý vůči Litvínovu, ale chtěl jsem, aby v baráži skončil už jiný tým než Mladá Boleslav. Jako každý rok to bude těžká série.

V příští sezóně svaz plánuje širší baráž. Co tomu říkáte?
Konečně se změnil ten „Štrougal“ a papaláši nahoře, kteří rozhodují o extralize. Věřím, že široká baráž bude změnou k lepšímu. Pro hokej by to bylo dobře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže