Ú s t í n/L. - Úvodní buly sedmého finálového zápasu se odehrávalo v atmosféře tak husté, že by bylo možné ji krájet. V elektrizujícím napětí, o které se oba celky v Zlatopramen Aréně zasloužily, začala poslední bitva o postup do baráže. Ačkoli Jaroslav Roubík pomohl Slovanu dvěma brankami, špunty šampaňského létaly v šatně hostí. "Je to pro všechny stejné, hodně těžké. Prostě smutek a zklamání", zhodnotil výsledek Jarda Roubík.

Již v první třetině zvládl Jarda Roubík poslat Lvy do vedení. Chomutovští však na svou odpověď nenechali dlouho čekat a stav srovnali. Jarda Roubík tedy opět neváhal a posunul Lvy opět o krůček dál. Nakonec ani to bohužel nestačilo a Chomutov skóre opět vyrovnal. V prodloužení pak byla jedna chyba na straně Ústí potrestána osudovou brankou z hokejky Jakuba Grofa, bývalého ústečáka, který pomohl dobýt pro Ústí extraligu. Ústí nemělo štěstí. Ačkoli byli Lvi blízko zvýšení náskoku, Jirka Zeman trefil pouze břevno. Byl to snad osudný okamžik zápasu? "Každá takováhle maličkost, která se nám nepovedla, rozhoduje. Jsou to momenty, centimetry – ty rozhodují", konstatoval ústecký střelec Jarda Roubík.

Ještě v sobotu bylo Ústí plné naděje a očekávání. Pak přišel šestý duel v Chomutově. Ten však přinesl jiného vítěze než si celé podhradí tak dychtivě přálo. Finálová série se tedy přesouvala zpět do města nad Labem, a ve vzduchu byla stále cítit šance a víra. "Myslím, že přestřelka v Chomutově zlomila celou sérii. Ten zápas tam jsme prostě měli vyhrát. Zbytečně jsme si nechali vzít náskok, Chomutovu narostlo sebevědomí a začali hrát úplně jinak", myslí si Jarda Roubík o bodu zlomu celého finále.

Hráči nejsou jedinými aktéry. Spolu s nimi mohou hru ovlivnit také rozhodčí. Dnes na led z tribuny létaly PET lahve. Publikum, nebo tedy alespoň jeho část, projevovalo nespokojenost. Zákrok však může z ledu vypadat odlišně než z tribuny. "Rozhodčí pískali tak, jak pískali. My jsme byli neustále venku, což je rozhodně naše chyba", kárá hráč s číslem 41 na dresu.

Ve finálových utkáních se objevilo mnoho nových tváří na obou stranách barikády. Chomutov si mimo jiné přizval Jana Kováře, který asistoval při všech dnešních gólech. Čerstvě dres Pirátů oblékal také Lapšanský. Barvy Slovanu přišel hájit například Majdan, Kousalík, Krejčík nebo Hertl. Oba týmy tedy posilovaly, co jim jen síly a pravidla umožnily. "Nevím, proč to takhle nastavili. Měli to udělat třeba jen do 10. ledna. Takhle hrají dvě úplně jiná mužstva", nesouhlasí se zasahováním do kádru ústecký Roubík. Zároveň jedním dechem dodává: "Vedení dělalo, co mohlo. Shánělo nejlepší hráče. Je tedy jen na nich zhodnotit, kdo byl či nebyl posilou."

Pro ústecké Lvy tedy skončila sezóna. Baráž, která umožňuje nahlédnout za extraligovou oponu, zavítá do Chomutova. Ústečáci zarmouceně balí dresy, šály a vydávají se každý po svém zahnat nepříjemné pocity s prohrou spojené. S fanoušky pojí hráče stejný stav mysli. "V kabině je všem stejně. Je to těžké. Prostě smutek a zklamání", konstatuje zklamaně Jarda Roubík. Nezbývá než se s prohrou porvat, a zvědavě vyhlížet co nám nová sezóna přinese.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže