Ústí nad Labem - Severočeský útočník Jaroslav Roubík je před pátým finálovým zápasem druhým nejproduktivnějším hráčem letošního play-off I. hokejové ligy ČR. Ústecká jednačtyřicítka dokázala nastřádat během třinácti zápasů celkem čtrnáct kanadských bodů, a to za osm branek a šest gólových asistencí. Produktivnější byl dosud pouze Jan Alinč, který ale kvůli zdravotním problémům pravděpodobně do letošního ročníku již nezasáhne. Jaroslavu Roubíkovi přesto v play-off náleží jedno prvenství, spolu s Richardem Divišem je nejlepší střelec této části soutěže.

Ústečtí Lvi dokázali v Chomutově dovést čtvrté utkání série do vítězného konce, a tak je stav finále play-off vyrovnaný. Podle Jaroslava Roubíka odcestoval vítěz základní části s ambicemi vyhrát na ledě Pirátů oba duely. „Nedá se říct, že jsme do Chomutova jeli s cílem vyhrát jeden zápas, chtěli jsme dvakrát vyhrát. To se nám díky aprílové přestřelce nepovedlo, ale nakonec jsme rádi, že stav série je 2:2 na zápasy,“ tvrdil čtyřiatřicetiletý forvard.

„K vidění byla dvě rozdílná utkání. To tak bývá, dalo se to čekat. I v ostatních sériích platí, že pokud je jeden zápas hodně vysoký, následující bývá opatrný. Ne jinak tomu bylo i v našem případě. V pondělí nepadlo příliš mnoho gólů, vyhrál šťastnější,“ doplnil odchovanec pražské Sparty, který se ve čtvrtém klání blýskl trefou do černého v početní výhodě.

„Měli jsme domluvenou přesilovku, která se nám vydařila. Honza Alinč mi adresoval fantastickou nahrávku, ze které snad ani branka nešla nedat. Musím mu poděkovat,“ komentoval úvodní zásah čtvrtého utkání. Právě bez útočníka Jana Alinče se bude muset obejít celek Ústeckých Lvů v následujících bojích.

„Je to hodně citelná ztráta, strašná škoda. V našem kádru to je nejlepší hráč s vynikající finální nahrávkou, a pokud bude chybět, bude to pro náš tým obrovské oslabení. Spolu s ním a Martinem Šagátem hrajeme přesilové hry. V Chomutově jsme dokázali využít čtyři přesilovky a to je velká zásluha právě i "Aliho" (Jana Alinče; pozn. red.). To znamená, že budeme muset vymyslet jiné varianty, hrát jinak,“ krčil rameny Roubík, jenž si pochvaloval atmosféru při vyřazovacích bojích.

„Diváci jsou fantastičtí, jsem potěšený, že nás jezdí podpořit. Doufám, že pro ně vyhrajeme,“ řekl střední útočník první formace. „Jsem rád za to, že můžeme v tomto složení hrát a že se nám zranění vyhýbají. Zatím nám to docela šlape, spolupráce nás neomrzí. Člověk ví, co může od druhého očekávat,“ ocenil ofenzivní trio Šagát, Roubík, Ludvík.

„Páté utkání bude opatrné. Nikdo nebude chtít inkasovat první branku. Budeme muset dobře bránit, nepouštět hráče Chomutova do vlastního brankoviště. Těžit budeme chtít z přesilových her,“ říká před zápasem, který lecos napoví.

Kádr Petra Rosola posílí po vypadnutí extraligové Plzně Ondřej Havlíček a Dan Růžička. To znamená hráči, pro které není Ústí nad Labem žádnou neznámou štací. „Každá posila je přínos. Záleží na tom, jak budou kluci chtít, jak zapadnou do mužstva a koncepce, kterou hrajeme,“ uzavřel ústecký asistent kapitána.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže