Ú s t í n/L. - V příštím týdnu se Ústí nad Labem dočká prvních letošních finálových zápasů. Příprava na finále je již v plném proudu, tým rozšířila další trojice hráčů. Do Ústí se vrací ze Sparty Sacha Treille, z Vítkovic pak obránce Tomáš Voráček. Absolutním novicem v dresu Lvů bude útočník Vítkovic Jan Káňa.

Tomáš Voráček a Sacha Treille už za Slovan v letošní sezóně nastoupili, Jana Káňu čeká premiéra ve žlutomodrém dresu. " S Honzou Káňou jsme počítali již v loňské sezóně, ale Vítkovice hrály nakonec finále extraligy. Honza hraje s maximálním nasazením, věřím, že nám pomůžu při plnění našich cílů," řekl sportovní manažer Lvů Jaromír Šindel.

Tomáš Voráček
Z Ostravy se na cestu do města na Labi vydává ostravský odchovanec Tomáš Voráček. „Vory“ posílí ústecké zadní řady. Tento 22 letý obránce se svými proporcemi vzbuzuje nemalý respekt. S výškou 191 cm a váhou 96 kg bude konkurovat ústeckému bijci Zbyňku Skleničkovi (196/106). Své hokejové působení započal v Porubě. Té také občas vypomáhal, i když už hájil barvy extraligových Vítkovic. V ústeckém dresu se v letošní sezóně objevil již v pěti utkáních.


Jan Káňa
Dalším, pro koho se chystá rytířská zbroj, je Jan Káňa. Druhý nejproduktivnější hráč Vítkovic přichází rozšířit řady ústeckého útoku. V letošní sezóně pomohl Vítkovicím 37 body. S Tomášem Voráčkem má mnoho společného. Též jako on byl nápomocný sousední Porubě. Spolu také reprezentovali Českou republiku na MS dvacetiletých v sezonách 2008/09 a 2009/10. Jméno Káňa není v Ústí neznámé. Starší z bratrského dua Tomáš vypomáhal žlutomodrým v extraligové sezóně 2007/08.




Dále je Lvům k dispozici sparťanský Sacha Treille, který dres Ústeckých Lvů oblékl v této sezóně již patnáctkrát.

Tomáš Voráček

  • Narozen: 27. února 1990
  • Výška: 191 cm
  • Váha: 96 kg
  • Držení hole: levá

Jan Káňa

  • Narozen: 22. března 1990
  • Výška: 175 cm
  • Váha: 81 kg
  • Držení hole: pravá
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže