usmíval se šťastný střelec, který vyslal na domácího brankáře celkem čtyři ostré střely.">
Č e s k é B u d ě j o v i c e - Vskutku nadprůměrný hokejový zápas viděla slušně zaplněná Budvar Aréna v sobotním podvečeru. Ústečtlí Lvi prokázali příslušnost k nejvyšším patrům první ligy a směle se postavili lídrovi na jeho ledě. Vítěznou branku nakonec vsítil v přesilovce Václav Kočí. "Předtím jsem dvakrát nedal, tak to vyšlo do třetice," usmíval se šťastný střelec, který vyslal na domácího brankáře celkem čtyři ostré střely.
Jedním ze dvou hráčů ústeckých Lvů, který si vyzkoušel i českobudějovický dres, byl Václav Kočí. Ten v loňském neúspěšném extraligovém roce nastoupil v Českých Budějovicích ke třem zápasům, ale prakticky se vůbec neprosadil. Veliký rozdíl oproti tomu, co mladý bek předvedl ve vzájemném souboji v sobotním podvečeru. "Myslím si, že ta změna je u mě zejména v psychice. Trenér mi věří, hraju přesilovky, dostanu se častěji na led a tím to asi je. Také hraje roli, že se nám daří i jako týmu, protože kdybych hrál například v Třebíči, asi by můj výkon nebyl takový," vysvětloval svůj výkonnostní růst Kočí. Zlom nastal pro dlouhovlasého hráče loni. V Liberci nedostal příležitost vůbec, krátká epizoda na jihu Čech také nevyšla, a tak se prosadil až po přesunu do největšího severočeského města. "Pro mě to bylo vysvobození, protože díky tomu přestupu jsem konečně začal hrát, začalo se mi celkem i dařit a hlavně jsem si zase začal věřit," přikyvoval sympatický obránce a přešel k hodnocení právě proběhlého zápasu. "Dneska to bylo hodně kvalitní utkání, hodně se bruslilo, bylo to skutečně dobré. Já sám jsem se cítil také moc dobře, nohy vůbec nebolely, paráda," neskrýval Kočí spokojenost, ke které měl také pořádný důvod. Jeho mužstvo zvítězilo na ledě lídra, navíc způsobem, za který by se nemusel stydět žádný kvalitní celek extraligy. Pětadvacetiletý obranář navíc vstřelil vítěznou branku atraktivního duelu. "David Pazourek vybojoval puk u mantinelu, poslal ho Víťovi Jankových, který mi to dával údajně naslepo před branku. Já jsem tam naštěstí byl a měl jsem štěstí, vyšlo to. Měl jsem tam předtím dvě šance, které jsem nepromněnil, tak to vyšlo do třetice," potvrzoval Kočí nečekaný fakt, při němž vyplynula na povrch neobvyklá taktika Ústeckých, kteří přečíslovali domácí díky nájezdům obránců. Tak se dostal Kočí dokonce i do samostatného nájezdu, který však v osmé minutě zneškodnil Chábera. Rozdíl mezi mužstvy byl minimální, ta špetka navíc vězela podle ústeckého střelce v následujícím. "Byli jsme asi o něco lepší v pohybu a celkově jsme možná i o něco víc vyhrávali osobní soubouje, zejména v útočném pásmu, to asi rozhodlo."

Mladý českobudějovický brankář Jan Chábera si s sebou do zápasu přinesl fantastickou sérii 188 minut bez obdržené branky. Tu mu však hned po necelých čtyřech minutách přeťal ústecký Šaffer. Přesto byl Chábera jedním z nejzářivějších článků jihočeského mužstva. "Dnes jsem si skutečně užil hodně situací, kdy nás soupeř přečíslil. Dost jsme pouštěli střední pásmo a z toho pramenily ty nájezdy," popisovala jedna z hvězd utkání svou nelehkou pozici. "Oni to hráli tak, že to dávali na zadního hráče, který si najížděl mezi naše obránce, a pak se často stalo, že na mě chodili Ústečtí, většinou obránci, sami," vysvětloval taktický tah soupeře muž, který přiměl nejednoho ze Severočechů zpytovat svědomí. I přesto byl mladík dost zklamaný. "Jestli se mi dařilo zastavovat jejich útoky? No, asi moc ne, když jsem dostal tři branky," pousmál se trochu smutně veliký talent v jihočeské brance. Jak viděl gólvé akce Lvů zpod masky? "První gól byl ze situace tři na dva. Náš bek to trochu moc stáhl do středu a on na mě jel ze strany sám a trefil to pod vyrážečku. Druhý gól byl v přesilovce, tam jsme se nedomluvili s Pepou Jindrou, on nevyhodil a následovala rychlá kombinace, kdy ten střelec už jen nastavil hokejku. A trestné střílení, to je těžké, někdy ho chytím, jindy ne, on prostě vystřelil a trefil to," zesumarizoval pro sebe nepříjemné momenty Chábera, který svou úctyhodnou sérii bez obdrženého gólu nakonec zastavil na čase 192 minut a 32 sekund. "Vůbec jsem to nepočítal, vím jen, že to byly tři zápasy, ale na to se nehraje a přijít to stejně muselo" osvědčil mladík svou skromnost. Nyní ho čeká nová situace. Na jih Čech dorazil Roman Turek, který se s největší pravděpodobností stane jedničkou jihočeského brankoviště a pro Cháberu, který drží svůj průměr na skvělém čísle 1,25 gólu na utkání, tak zbyde jen pozice náhradníka. "Já to neberu jako žádnou křivdu. Přijel Roman, asi bude chytat, na mě je, abych zachytal co nejlépe, když dostanu šanci a podle toho, co mi říkal trenér, chce mě udržet v nějakém zápasovém rytmu, tak uvidíme," uzavřel rozhovor nadějný lovec puků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže