Ú s t í n/L. - Po delší pauze se do sestavy Ústeckých Lvů vrátil Zbyněk Sklenička. Ústecký obránce totiž dostal po faulu v posledním utkání základní části proti Třebíči pětizápasový distanc. A ve druhém duelu semifinále play-off s Jihlavou zažil vítězný návrat. „Mrzí mě, že jsem tehdy udělal takový nesmyslný faul,“ říká Sklenička s odstupem času.

Vinou nedovoleného zákroku v posledním zápase dlouhodobé části musel Zbyněk Sklenička vynechat celou čtvrtfinálovou sérii. „Ten faul mě mrzí. Připravil jsem se kvůli tomu o několik zápasů. Ale to je sport,“ ohlíží se zpět třicetiletý univerzál.

Nyní je však zpět v akci, takže mohl přispět ke středeční semifinálové výhře proti Jihlavě. „Zápas vidím velmi pozitivně. Zvládli jsme to a srovnali stav série na 1:1. To je důležité,“ říká.

„Bylo podstatné, že jsme se dostali do vedení a později jsme se uklidnili druhou brankou. Díky tomu se nám hrálo lépe. Vstup do zápasu je pokaždé důležitý a tentokrát hrál opět roli,“ vysvětluje dlouholetý hokejista Slovanu.

Sklenička v druhém díle semifinálové série kromě defenzivních povinností několikrát monitoroval agresivní počínání jihlavských hokejistů. I středeční duel byl totiž nadmíru vyhrocený a k rozpoutání šarvátky nebylo mnohdy daleko. Nakonec i samotný Sklenička byl na ledě v momentě, kdy se jihlavský gólman Novotný zapojil do rychlé bitky s ústeckým Třetinou.

„Viděl jsem, jak hráči Dukly natlačili Míru Třetinu do branky. S Filipem Pavlíkem jsme u toho stáli a přijeli na pomoc. Nakonec z toho ale nebylo nic velkého, jen vzájemná strkanice,“ tvrdí někdejší hráč Litvínova nebo právě Jihlavy.

Novotný byl se čtyřmi trestnými minutami nejtrestanějším hokejistou v zápase. Na strážce branky kuriózní vizitka. Ústecký bek má na jihlavského brankáře jasný názor. „Jejich gólman si musí uvědomit, že je také hráč a pokud hraje nečistě, bude za to potrestaný. A oslabí svůj tým,“ komentuje Sklenička.

Gólman bitkařem: S Třetinou jsme se nepohodli

Aby hlavním aktérem bitky byl brankář, nebývá rozhodně častým jevem. Co gólmana Filipa Novotného vedlo do souboje s Miroslavem Třetinou? „Prostě jsem vytekl. Třetina mi držel hokejku, navíc na mě dorážel už v předešlém zápase. Takže jsem se neudržel a uštědřil mu několik ran. Zkrátka jsme se nepohodli,“ přichází na povrch se svou verzí jihlavský bijec.

Brankáři Dukly se nezdál ani výkon rozhodčích. „Nelíbilo se mi jejich posuzování některých situací. Ale věděli jsme, že nám tu sudí nebudou pomáhat. Takové to bude pravděpodobně celou sérii. Že kromě Ústí budeme bojovat ještě s rozhodčími,“ nebere si Novotný servítky.

„Jdeme do toho naplno a chceme Ústí potrápit. Zatím se nám to daří. Nejsme odevzdaní, bojujeme. To je důležité. Jen je škoda, že některé pasáže rozhodčí neposoudili správně,“ uzavírá gólman týmu z Vysočiny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže