Ú s t í n/L. - Přestože se téměř v každém zápase dostával do řady slibných střeleckých příležitostí, stále se nemohl gólově prosadit. Vyšlo to až na třináctý pokus. Útočník Slovanu Sacha Treille v samém závěru druhého čtvrtfinálového souboje s Třebíčí uzavřel skóre na 8:2. A to ukázkovou individuální akcí! „Jsem šťastný, že jsem vstřelil první gól v Ústí,“ neskrýval po zápase nadšení francouzský hokejista.

Sacha Treille prolomil střeleckou smůlu. A to nejlepším možným způsobem. Postaral se totiž o nejhezčí branku probíhajícího čtvrtfinále. Ve vlastním pásmu převzal kotouč od parťáka Petra Hořavy, projel většinu kluziště, vymíchal soupeřova obránce a ještě s jistotou překonal třebíčského gólmana Hrubce. „Jsem šťastný, že se mi podařilo vstřelit v Ústí svůj první gól. Navíc padl po pohledné akci,“ říká Treille.

Ústí i díky jeho trefě podruhé s přehledem porazilo Třebíč. A ve čtvrtfinálové sérii vede už 2:0 na zápasy. „Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Máme lepší tým než Třebíč. Nechceme v sérii připustit žádné překvapení. Tentokrát jsme nezačali dobře, ale ve zbytku utkání jsme šli za vítězstvím,“ povídá francouzský reprezentant.

„Byl to pro nás velmi důležitý večer. Ale zvládli jsme to, takže máme sérii pod kontrolou. To je důležité,“ tvrdí Treille.

Ten je v Ústí spokojený. Za třináct zápasů ve žlutomodrém dresu zaznamenal čtyři kanadské body, současně nastupuje za pražskou Spartu. „Ústí má velmi dobrý tým. Jsou tu skvělí fanoušci, stadion a daří se nám. Cítím se tu velmi dobře,“ pochvaluje si.

Čtyřiadvacetiletý forvard v současné době bojuje na dvou frontách. V play-off může nastupovat za Slovan i Spartu v extralize. „Se Spartou se nám podařilo vyhrát základní část ligy, což je vynikající úspěch. Nyní ale začíná play-off a je důležité, abychom do něj dobře vstoupili. Play-off je nová soutěž a my hodláme dojít co nejdál. Stejný cíl máme i v Ústí,“ uzavírá někdejší hráč Kladna nebo švédského Malmö.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže