Ústí nad Labem - Vladimír Brož si během 52 zápasů v celku Třebíče připsal do individuálních statistik devět kanadských bodů (1+8). „Tato sezóna je moje nejlepší, co se týká A týmu v první lize. Prozatím ji hodnotím dobře, dařilo se mi. Velký podíl na tom mají i mí spoluhráči, kterým za body vděčím,“ ohlédl se za rozehraným ročníkem mladík, který v loňské sezóně působil v seniorském týmu Stadionu Litoměřice a zároveň oblékal dres ústeckého Slovanu v NOEN extralize juniorů.

Úvodní zápas čtvrtfinále play-off Třebíči dle představ nevyšel, Slavia podlehla Ústí nad Labem 0:5. Příčinu porážky hledal Vladimír Brož ve špatném vstupu do utkání. „Hráli jsme příliš ustrašeně, soupeř na nás vlétl od první minuty. Tlačil nás a my na to neuměli odpovědět. Když jsme inkasovali první branku, začalo to s námi jít z kopce. Sami jsme Zdeňka Orcta nepřekonali a bez gólu se vyhrát nedá,“ nechal se slyšet ústecký odchovanec bezprostředně po skončení duelu.

Třebíčská dvaadvacítka také prozradila, proč se Horákům nepodařilo navázat na výkon z 52. kola, kdy Horáci loupili ve Zlatopramen Areně dva body. „Ve středu jsme hráli více bojovně. V pondělí mi připadalo, že jsme nastoupili ke Lvům s velkým respektem. Nechodili jsme vůbec do těla, posledně jsme se prezentovali zcela jinou hrou. Bojovali jsme o každý puk, napadali jsme. V prvním zápase play-off přišel bohužel pravý opak,“ porovnal obě střetnutí jednadvacetiletý obránce, jenž nastínil program hokejistů Třebíče před druhým bojem.

„Přespíme v ústeckém hotelu Clarion, dopoledne máme rozbruslení. Pondělní zápas hodíme za hlavu a budeme se soustředit na nový den. Zregenerujeme a v podvečer se budeme snažit podat lepší výkon. Všichni v kabině doufáme, že sérii srovnáme. Musíme vstoupit do utkání s větší bojovností a větším nasazením,“ řekl někdejší mládežnický reprezentant České republiky k úterní bitvě.

Brožova hráčská práva náleží Ústeckým Lvům, v celku z Vysočiny je talentovaný zadák na hostování do konce sezóny. „Je to příjemné hrát proti svým. Teď jsem v Třebíči a za ní budu bojovat. Neohlížím se na to, že Ústí nad Labem je klub, se kterým mám smlouvu. Každé střetnutí proti němu hraji naplno. Uvidíme, jak to bude příští rok. Záleží na tom, jestli se prosadím a zda dostanu v Ústí nad Labem šanci nebo se vrátím zpět do Třebíče,“ znělo z úst Vladimíra Brože, který má v ústeckém realizačním týmu otce.

„Trochu se před zápasy hecujeme. Bavíme se o hráčích a atmosféře, která na severu Čech panuje. V posledním kole základní části jsme se dokonce vsadili, jestli vstřelím branku. V pondělí neproběhlo nic. Uvidíme, co si na mě v úterý táta přichystá. Někdy mi řekne, že má pro mě nějaké prémie, tak ať dám gól,“ uzavřel Brož s úsměvem na rtech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže