Ú s t í n/L. - V základní části je fanoušci mohou vídat v zápasech s Chomutovem. V play-off patří k pilířům, o které se opírá atmosféra ve Zlatopramen Areně. Jak mnozí z vás vytušili, jedná se o ústecké trubače, kteří věrně doprovází Lvy v boji o extraligu. Rozhovor poskytl exkluzivně pro náš web člen tohoto zájmového uměleckého útvaru Petr Synek.

Kdy vzniklo propojení trubačů s ústeckým hokejem?
Já tu nejsem od začátku, ale řekl bych, že minimálně 3 roky tu hrajeme.

Kde hledáte inspiraci pro výběr melodií?
Většinou hrajeme světové melodie, některé jsou části z opery, což mnoho lidí ani neví. Inspirujeme se i tím, co se hraje na jiných stadionech.

Podle čeho volíte, kterou melodii budete právě hrát?
Reagujeme na publikum, není dobré opakovat několikrát za třetinu to samé. Ono to nějak vyplyne…(úsměv)

Máte nějakou dohodu s kotlem, abyste si „neskákali“ do práce?
Kotel bereme jako ten hlavní, když vidíme, že chtějí bubnovat dál, tak je necháme. Až oni skončí, přicházíme na řadu my. Snažíme se také troubit do rytmu pokřiků fanklubu, což se někdy i daří (smích). Ustupujeme si navzájem, ale nijak se nedomlouváme.

Berete hraní na hokeji jako relaxaci, nebo jako práci?
Je to pro nás legrace. Jsme skoro všichni profesionálové, máme vystudované konzervatoře a někteří dokonce hrají v opeře. Je to takové odreagování, uplatňujeme své znalosti.

Dalo by se říci, že si hraní užíváte?
Hraní na hokeji si užíváme. Vzhledem k tomu, že Zlatopramen Arena je obrovská, musíme hrát s maximální hlasitostí, což je dost namáhavé. I přes to si hraní parádně užíváme.

Mnoho fanoušků si váš pobyt na stadionu pochvaluje, to je výborná zpětná vazba, že?
Moc nás to těší, protože hokej je o té atmosféře. Nás to baví, fanoušky taky. Doufám, že to přinese něco i hokejistům, že je to povzbudí a budou podávat co nejlepší výkony.

Sledujete výsledky Slovanu během sezóny, nebo jen zápasy, které navštívíte?
Já osobně nejsem tady tak často, tak spíše přes internet. Náš lídr počínání Lvů sleduje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže