Ústí nad Labem - Svěřenci Radka Šípa si v bitvě 50. kola I. hokejové ligy ČR připsali cenný skalp lídra soutěže a v tabulce se posunuli na desátou pozici. Jedním z aktérů severočeského derby byl i ústecký odchovanec Jakub Vojta, starší bratr Marka Vojty, špičkového ústeckého florbalového útočníka a trenéra.

Po Písku a Olomouci se v letošní sezóně za tři body ve Zlatopramen Areně podařilo zvítězit i celku SK Kadaň. Podle Jakuba Vojty rozhodlo o výhře štěstí na straně hostů. „Pro nás je zisk tří bodů velice důležitý. Ústečtí nenastoupili v úplné sestavě, ale přesto nás výhra těší. Utkání rozhodl šťastný gól, kdy gólman soupeře zlomil při rozehrávce hokejku. Párkrát jsme měli štěstí, když Ústí nad Labem netrefilo prázdnou branku. Poslední dobou nás hodně drží brankář Kamil Jarina,“ zhodnotil ve stručnosti střetnutí pětadvacetiletý Vojta, jenž v postup Kadaně do play-off stále doufá. Na postupovou osmou příčku, kde se aktuálně nachází Stadion Litoměřice, strádají žlutočerní tři body.

„Před sobotním duelem byla šance pouze teoretická, nyní to už vypadá lépe. O body se chceme porvat za každou cenu, v příštím kole hostíme v domácím prostředí Most, základní část uzavřeme na ledě Hradce Králové. Jdeme zápas od zápasu a snažíme se vyhrát každou bitvu. I kdybychom byli ze hry o vrchol sezóny venku, body budeme chtít získat do případného play-out,“ sdělil sebevědomě někdejší mládežnický reprezentant České republiky. Vojta se vyjádřil i ke změně na pozici hlavního trenéra, 8. února 2012 si na lavičce odbyl premiéru Radek Šíp.

„Řekl bych, že se toho tolik nezměnilo, pod vedením trenérem Šípem je to téměř stejné. Celou sezónu máme nestabilní výkony, chvilku všechno vyhráváme, poté je to obráceně. Je to rozdělené na série. Na začátku ledna nám odešla celá jedna útočná formace do Chomutova, v současnosti máme zraněné tři útočníky, to je potom znát,“ nechal se slyšet Vojta, který letos kvůli zranění odehrál pouze deset utkání. Během nich dokázal sympatický zadák nastřádat dva kanadské body (1+1).

„Měl jsem přetržené vazy v koleně, stalo se mi to 8. října 2011 v Chomutově. To bylo na programu desáté kolo. Nehrál jsem čtyři měsíce, to je dlouhá doba. Člověk vypadne ze zápasového rytmu, po zranění tohoto charakteru je těžké se rychle dostat zpět do optimální formy. Poslední dva roky jsem toho moc neodehrál, pronásledovala mě samá zranění. Nedá se nic dělat, stalo se …,“ smutnil hráč se čtyřkou na zádech při vzpomínkách na měsíce bez hokeje.

Loňskou sezónu začal ústecký odchovanec právě v rodném Ústí nad Labem, kde v přípravě v rámci Tipsport Cupu jednou oblékl dres Ústeckých Lvů. „Na roky v Ústí nad Labem vzpomínám jedině v dobrém, ale už je to minulost,“ připomněl si osm let v mateřském klubu kapitán z Mistrovství světa U18 v roce 2005. Tehdy Češi na domácím šampionátu obsadili 4. místo, což se ve Vojtově kariéře řadí mezi největší úspěchy.

Hráčská práva na Jakuba Vojtu vlastní nyní pražská Sparta, severočeskému týmu byl talentovaný obránce věrný do roku 2001. Poté zamířil Vojta právě do Prahy, která tehdy hrála vyšší dorosteneckou ligu než Ústí nad Labem. V hlavním městě České republiky se Vojta rychle rozkoukal a již v sezóně 2002/2003 byl nejproduktivnějším bekem celé dorostenecké extraligy. „Mám motivaci se tam vrátit, šance je vždy. Je mi 25 let a ještě nějaký rok hokej hrát budu. Ve Spartě to pro mě byla dobrá zkušenost, byl jsem velmi mladý, a tak jsem toho tolik neodehrál. Jsem překvapený, že se v letošním ročníku Spartě tak daří. Asi tam dobře zafungovala nějaká chemie mezi hráči, všechno si sedlo dohromady. Hrají výborně. Pražané mají na to, aby titul letos vyhráli. Mistrem bude podle mě Sparta nebo Plzeň,“ uzavřel ambiciózní hokejista.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže