Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi pokračují ve vítězném domácím tažení, když tentokrát porazili ve Lví aréně Třebíč. Horácké Slavii uštědřili kanára a mohli se tak na vlastním ledě radovat ze zisku tří bodů již popáté za sebou. Do jedné z hlavních rolí se pasoval autor dvou přesných tref Vítězslav Jankových. K utkání se vyjádřil také kapitán hostů Jakub Žiška.
Třebíčští se na ústeckém ledě představili s odvážným výkonem a byli domácím po první dvě dějství vyrovnaným soupeřem. "Dvě třetiny jim chytal dobře gólman, to jim určitě pomohlo. Možná to byla pouze otázka času, kdy jim dáme druhý gól a jejich snaha trochu spadne. Nějaké šance jsme tam měli, ale ty jsme neproměnili. Po včerejším koncertu bylo v hale také docela horko, bylo to znát na kvalitě ledě a hrálo se špatně,” hledal příčiny vyrovnanosti zápasu Vítězslav Jankových a omlouvá váznoucí souhru domácího souboru dalšími slovy. "Takovýto tým tady brání ve čtyřech chlapech a je těžké se prosazovat. Je to pořád hra do plných, je potřeba najít recept jak uspět proti takovému mančaftu. Dnes umí bruslit každý a kombinačně se prosadit proti takové obraně je složité.”

Vývoj utkání se zlomil až v poslední třetině a byla to právě zásluha dvou branek pravého křídla třetí formace. Zejména druhá trefa Vítězslava Jankových byla jak z menu pro hokejové fajnšmekry, když po povedené přesilovkové kombinaci zakončoval po pěkné přihrávce od Jiřího Kudrny. “To se nám povedlo. Bylo to v přesilovce, chyběl jim jeden hráč. Tohle se snažíme dělat na tréninku, teď se to konečně podařilo přenést takovouto kombinaci do zápasu.“ Moc nechybělo a liberecká posila mohla oslavovat hattrick, ale ten se nakonec bohužel dosáhnout nepodařilo: “Těžko se dá říci, že by mě to mrzelo, ale potěšilo by mě to. Nic se neděje, doufám, že další góly přijdou.“

Třebíčští se zatím pohybují u dna prvoligové tabulky. Nejlepší střelec Slovanu však hodnotí soupeře slovy: “Myslím, že herně na tom nejsou špatně. Možná, že kdyby dali gól, ne jenom s námi, ale i s jinými mančafty, tak by třeba hráli jinak. Špatný tým nemají. Znám spoustu třebíčských hráčů a myslím, že tak zle na tom herně nejsou.“

Ústečtí Lvi se představí na domácím stadionu až v pondělí 15.listopadu s Kadaní. Mezitím odehrají dvě střetnutí na ledě soupeřů. Ve středu zavítají do Havířova a v sobotu zajíždějí k očekávanému duelu do Českých Budějovic. Co od utkání na jihu očekává Vítězslav Jankových? “Já se dívám vždy pouze zápas dopředu, ne dva nebo tři. Jdeme prostě zápas od zápasu,“ nepřipouští si zatím autor devíti branek.


Jakub Žiška“Do poloviny zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem, i když jsme prohrávali 0:2. Ale pořád to bylo na kontakt, pokud bychom nějaký gól dali. Kdyby se tak stalo, mohlo se to ještě nějak zamotat a závěr mohl být zajímavý. Domácí ale dali branku na 3:0, poté byli jednoznačně lepší a my už jsme si nezahráli,“ komentuje vývoj zápasu Jakub Žiška.
Třebíč má s Ústím dlouhodobě dobrou bilanci vzájemných zápasů a na Severočechy se jí vždy dařilo. V letošní sezóně je to poprvé, co Třebíč ve dvou zápasech nevstřelila branku a Ústečtí Lvi vyhráli bez inkasování. “I když jsme poslední, tak se pokoušíme do každého zápasu jít za vítězstvím. Žádné mužstvo nesmí, i když je na posledním místě, jet na utkání s tím, že se buď vyhraje nebo prohraje a je to jedno. Já si myslím, že hrajeme pěkný hokej a že i dnes jsme to potvrdili. Ale nehrajeme účelně a nedáváme góly,“ hledá příčiny nezdaru třebíčský kapitán.

Nezdary v Třebíči vyústily na začátku října výměnou trenérů, ale i nadále je mužstvo poslední a na předposlední Písek ztrácí sedm bodů. “K nějakému zlepšení po výměně trenérů došlo, ale oni sami nic nezmůžou. Od toho jsme tady my hráči, abychom hráli. Trenér to za nás na ledě neuhraje. Je to sice nějaký impuls zvenčí, ale musí si to uvědomit hráči a nesmíme podléhat znovu nějaké letargii, což se v posledních zápasech stává,“ říká se sklopenou hlavou.
Třebíčští se v loňských letech pravidelně probojovávali do vyřazovacích bojů, přestože v minulé sezóně také nezačali dobře. Letos to ale s takovýmito vyhlídkami nevypadá dobře a uvědomuje si to i kapitán, jenž vidí v mužstvech ročníku 2003/2004 a 2004/2005 velký rozdíl. “My máme letos v kádru hodně mladých hokejistů a je pochopitelné, že nedokáži držet stabilní výkonnost po delší dobu. To se projevuje ve všech týmech. Loni se nám sice nedařilo, ale mužstvo bylo složeno ze 60 ze 70% z vyzrálých hokejistů a byla jen otázka času, kdy se chytne. Teď je tu ale ve třech pětkách 9 kluků, kterým je 20 21 let, takže ten tým není tak odolný. Musím ale podotknout, že hrajeme špatně všichni. K tomu se přidává to, že jsme poslední a pak celé mužstvo hrozně padá.

Pokud se podíváme na tabulku a na výkony mužstva, ty cíle jsou jednoznačné. My se pokusíme se vyhnout baráži, i když se ta bodová ztráta zvětšuje. Uděláme pro to maximum, abychom se té baráži vyhnuli. My už nemůžeme přemýšlet o nějakém play-off, my musíme přemýšlet o záchraně, bohužel je to tak,“ velice smutně uzavíra rozhovor Žiška.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže