Ústí nad Labem – Jiří Zeman. Hráč, který 12. února oslavil kulaté třicáté narozeniny, byl jedním z aktérů 48. kola I. hokejové ligy ČR mezi Ústeckými Lvy a Berounskými Medvědy. V letošním ročníku se zkušený zadák Slovanu během 36 utkání zasloužil o 17 kanadských bodů (6+11), na kontě má 36 trestných minut. Co se týká účasti na ledě, Zeman je v +/- bodování třetí v lize (+33). Dovolte mi, abych jménem celé redakce poblahopřál Jirkovi, popřál mu nejen v osobním životě hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody a samozřejmě hodně nastřílených branek do sítí soupeřů!

V sobotním střetnutí zvítězili Lvi nad Medvědy 3:1, tři body se nerodily vůbec lehce. „Byl to těžký zápas. Úvodní pětiminutovka se nám vydařila, vstřelili jsme rychlý gól. Poté jsme měli hodně vyloučených a nehráli jsme dobře. Vyvíjela se podle toho celá první i druhá část. Beroun to nakoplo, my se do toho potom těžko vraceli,“ sdělil své dojmy z utkání Jiří Zeman.

V letošní sezóně je zvykem, že souboje šelem vyhrává domácí mužstvo. Ne jinak tomu bylo i v sobotu. „Dvakrát jsme letos v Berouně prohráli. Ani u jedné prohry jsem nebyl, takže duely nemohu hodnotit. Trenér Petr Rosol nám před sobotním zápasem říkal, že jim máme co vracet,“ řekla ústecká dvojka, která vynechala v aktuálním ročníku dvanáct bojů kvůli problémům se zády.

„Některá utkání jsem vynechal kvůli bolestem zad. První zápasy po zranění jsem se ještě necítil dobře a bylo to znát. Momentálně je to už lepší,“ nechal se slyšet druhý nejproduktivnější obránce klubu, jenž už se svým týmem může oslavovat vítězství v základní části. Podle Zemana rozhodlo o ovládnutí první části soutěže lednové severočeské derby v Ústí nad Labem.

„Výsledky Chomutova jsme sledovali, klíčový pro celý rok byl vyhraný domácí zápas 43. kola. S kluky z Chomutova jsem mluvil, Piráti se momentálně nenacházejí v herní pohodě. Koupili sice Tomáše Dubu, ale tomu se nedaří. Těžko můžu hodnotit jejich výkony, viděl jsem Chomutov jen čtyřikrát, když hrál proti nám. Jsme rádi, že jsme základní část vyhráli a doufáme, že nám to v play-off pomůže. Celkově jsme odehráli sezónu dobře, jen kolem Vánoc na nás přišla menší krize. Měli jsme zraněné hráče, někteří hráli o soutěž výš. Aby toho nebylo málo, zranili se i oba brankáři a trochu jsme polevili. Nyní se to již stabilizuje a bude to snad dobré. Pro play-off máme nejlepší možnou výchozí pozici, začínat budeme vždy v domácím prostředí. V předchozích letech to svou výhodu mělo. Doufáme, že se to i letos potvrdí. Lidé nám určitě hodně pomůžou,“ svěřil se parťák Jana Kloboučka Jiří Zeman, pro kterého to bude třetí play-off v dresu Ústeckých Lvů, loňské vynechal kvůli zranění. Právě kapitán Jan Klobouček (48 zápasů; 8+29) dominuje statistikám kanadského bodování mezi obránci I. hokejové ligy ČR. Kromě toho má vyřízené střídavé starty v Pardubicích.

„"Klobouk" (Jan Klobouček, pozn. red.) je vynikající a opět nejlepší. O zájmu z Tipsport extraligy vím, hrajeme spolu léta. Přeji mu to. Kdyby tam hrál minimálně stejně dobře jako v Ústí nad Labem, tak budu rád a budu mu u televize fandit,“ zavtipkoval si na závěr dlouholetý Kladeňák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže