O l o m o u c - Už sedm utkání v řadě nepoznalo mužstvo Ústeckých Lvů hořkost porážky. Naposledy se lídr soutěže představil na ledě třetí Olomouce, kde sice od sedmé minuty prohrával, v dalším průběhu utkání ale vývoj zápasu zvrátil a z promrzlé Hané se vrátil s tříbodovým ziskem. Podíl na vítězství 4:2 měl i střelec druhé branky Lukáš Handlovský.

Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří v úvodní části svého soupeře nejednou zamkli v jeho obranném pásmu. Prosadit se však Hanáci dokázali jen jedinkrát. Od druhé třetiny už bylo lepším mužstvem družstvo ze severu Čech, které vývoj utkání otočilo a v Olomouci zvítězilo.

„Výkon byl dobrý. Olomouc na nás vlétla, takže jsme první část byli pod tlakem. Vytvořili jsme i nějaké chyby. Ve druhé a třetí části se ale naše hra zlepšila a zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ těšilo po utkání útočníka Handlovského.

Právě hráč nosící dvaapadesátku na zádech pomohl svému mužstvu i vstřelenou brankou. Ve třiadvacáté minutě nejprve srovnal stav střetnutí Daniel Boháč, v téže minutě se pak střelecky prosadil i Handlovský. „Vystřelil jsem z nouze, gólman to nejspíš vůbec neviděl přes domácího obránce. Byl jsem hodně překvapený, že to padlo. Byla to přece jen střela zápěstím od modré,“ popsal branku, která poslala Lvy do vedení.

Pětadvacetiletému útočníkovi, jenž si v minulosti vyzkoušel i extraligový dres Mladé Boleslavi, se v posledních utkáních gólově daří. V předchozích čtyřech utkáních vždy skóroval. „Mám skvělé spoluhráče, kteří mi umí nahrát. Každopádně jsem rád, že se mi daří,“ pochvaloval si.

Po vydařeném utkání v Olomouci zbývá do konce základní části odehrát už jen pět kol. Poté přijde nejdůležitější část sezóny, kterou jsou vyřazovací boje. „Před play-off máme ještě co vylepšovat. Hlavně asi obranu, abychom mohli chodit do rychlých brejků,“ mluvil o nedostatcích hráč třetího ústeckého útoku.

„Pomalu se ale už na play-off připravujeme, aby nás nic nepřekvapilo. Tam už se bude o něco hrát,“ pokračoval.

Desetibodový náskok před druhým Chomutovem napovídá, že Lvi s největší pravděpodobností budou vstupovat do nejdůležitější části sezóny z prvního místa. Soupeřem jim tak zákonitě bude osmý celek. V současné chvíli obývá poslední postupové místo Havlíčkův Brod, v tříbodovém systému se ovšem může ještě ledacos změnit. Na Ústí tak mohou narazit i mužstva Litoměřic, Kadaně, Třebíče nebo Písku.

„Soupeře žádného vyhlídnutého nemám. Ono je to zřejmě jedno. Musíme porazit každého, pokud chceme splnit stanovené cíle,“ tvrdí odhodlaně ofenzivní hráč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže