Ústí nad Labem porazilo v divokém utkání Hradec Králové 7:4. Jaroslav Roubík sice v zápase neskóroval, ani na branku nepřihrál, ale zhodnotil toto utkání a svěřil se nám, jaké byly jeho pocity hrát proti svému bývalému týmu a zda proběhly nějaké sázky mezi ním a jeho někdejšími spoluhráči.

Neměli jste z dnešního utkání trošku obavy, když v minulém kole rozstřílel Hradec Piráty 8:2?
Obavy jsme neměli. Víme, jaké má Hradec mužstvo. Předchozí zápasy prohrávali, takže asi neměli nějakou super fazónu a my jsme k tomu zápasu přistoupili tak, že chceme vyhrát, což se povedlo.“

Jak moc byly důležité ty dvě branky v 1. třetině před odchodem do kabiny?
Byly důležité, protože jsme vedli o dva góly. Oni dali v té třetině dvě branky, ale přeci jen když dáte soupeři čtyři góly, tak ho to utlumí.

Co vám trenér řekl k 1. třetině vzhledem ke stavu, který byl 1:0,1:1,2:1,2:2…?
Říkal spíše, abychom lépe bránili, že dopředu to tak špatné zatím není. Pokyn zněl, abychom se více soustředili právě na tu obranu, protože oni mají dobré protiútoky, což tam předvedli, když dvakrát ujeli dva na jednoho, ale my jsme lépe bránili.

Nepřišlo Vám, že jste na konci 2. třetiny už trochu polevili? Na jejím začátku jste excelovali, ale pak jste nechali hrát spíše Hradec…
Nedá se říct, že bychom polevili. Ono je těžké hrát soustředěně nebo na sto procent, protože soupeř hraje také dobře, takže tam to závisí na tom, jestli nás podrží brankář. Sice jsme inkasovali jeden gól, ale o tři jsme vedli, což bylo důležité.

Vy jste ve východočeském městě působil několik sezón, měl jste přečtenou hru některých svých bývalých kolegů?
Ty hry se pořád mění. Akorát znám ty hráče, co hrají, ale neznám nějaký jejich systém. Hokej se ale hraje pořád stejně.

Mělo pro Vás dnešní utkání nějaký speciální náboj, když jste hrál proti svému bývalému klubu?
Jedině proto, že hraji proti svým kamarádům. Za Ústí chci vyhrávat a to se nám daří.

Proběhly nějaké sázky mezi Vámi a kamarády z královéhradeckého týmu?
Vůbec ne. Jen jsem si s kluky před zápasem povídal a když potom jdu do kabiny, tak vím, že je chci porazit a chci vyhrát.

Vám osobně se proti Hradci Králové v předešlých utkáních střelecky dařilo. Dnes tomu tak bohužel nebylo. Mrzí Vás to?
Tak jsem vždycky naštvaný, když nedám gól, protože góly chci dávat, chci na ně nahrávat a mít z toho radost. Dnes se to nepovedlo, ale důležité je, že stříleli druzí a vyhráli jsme. U mě v tom bude asi nějaká střelecká nepohoda.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže