Ú s t í n/L. - Napínavé severočeské derby rozhodl Robin Kovář. Minutu před koncem střetnutí zasadil Chomutovu tvrdý úder, na který Piráti už nestihl reagovat. „Podobný gól jsem dal už vloni,“ ohlíží se za magnetem kola Kovář.

Sedmadvacetiletý útočník zaznamenal čtrnáctou gólovou trefu v sezóně. Jeho vítězná branka proti Chomutovu byla zásadní. Díky ní se nyní Ústečtí Lvi vyhřívají v čele tabulky se čtyřbodovým náskokem. „Ukázali jsme, kdo je nejlepší v lize,“ říká Robin Kovář.

Rozhodl jste derby minutu před koncem. Jak k tomu došlo?
Zbývalo skutečně málo času do konce třetí třetiny a viděl jsem, že Lukáš Handlovský dojíždí puk na levé straně. Byl už unavený, takže jsem v první chvíli tam chtěl také jet. Ale vím, že Handloš je buldok, takže jsem věřil, že ten puk ještě protlačí a pošle mi ho. To se také přesně stalo, zůstal jsem tedy na středu a dostal se ke kotouči. Pak jsem viděl trochu místa v brance, tak jsem do toho plácl.

Zlatopramen Arena pak mohla slavit...
Navíc jsem přesně takový gól vstřelil i minulou sezónu za Zvolen proti Bánské Bystrici. O to jsem měl větší radost a vzpomněl si na to. Asi náhoda nebo štěstí. Ale počítá se.

Utkání přineslo vyrovnaný hokej, co myslíte?
Každopádně jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme spoustu šancí. Celý tým podal skvělý výkon. Myslím, že jsme Chomutov přehráli i fyzicky. Dokázali jsme tak, že se s nimi dá hrát a ve zbytku sezóny to s nimi bude ještě napínavé.

Utkání sledovalo 4 677 diváků. Domácí rekord sezóny...
Atmosféra byla opravdu vynikající. Diváci byli naším šestým hráčem.

V posledních utkáních se vám přitom příliš nedařilo. Čím si vysvětlujete, že jste proti Chomutovu podali o dost lepší výkon, než v předešlých zápasech?
Na zápas jsme se poctivě připravovali, věděli jsme, že nás čeká velký souboj. Poslední zápasy navíc nebyly z naší strany ideální. Ale je znát rozdíl, když hrajete proti slabším týmům nebo s Chomutovem o první místo. S lepším soupeřem je hra kvalitnější.

Před derby jste měli na Chomutov náskok jediného bodu. Byli jste pod tlakem?
Nervózní jsme z toho nebyli. Naopak nás to motivovalo a alespoň jsme ukázali, kdo je nejlepší tým v lize.

S Chomutovem máte vyrovnanou bilanci, oba celky vyhrály dva zápasy. Co to znamená před play-off?
Vyhráli jsme oba domácí zápasy a samozřejmě bychom je chtěli porazit i na jejich ledě. Všechna čtyři utkání byla nesmírně vyrovnaná, třeba naposledy jsme u nich inkasovali rozdílový gól rovněž minutu před koncem. Oba mančafty mají ambice na postup do extraligy, bude to ještě boj.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže