Ústí nad Labem - Milan Řehoř zneškodnil v utkání severočeského derby
43. kola I. hokejové ligy ČR mezi Ústeckými Lvy a chomutovskými Piráty 29 střel. Strážce chomutovské svatyně odolal i proti samostatnému nájezdu Petra Hořavy, který hlavní rozhodčí Roman Svoboda nařídil po faulu Davida Hrušky. Přesto jeho výkon nestačil na zisk tří bodů pro hosty a Slovan naopak odskočil a v čele tabulky je se čtyřbodovým náskokem.

V ústecké Zlatopramen Areně padl celek Chomutova 2:3. Podle Milana Řehoře byl příčinou porážky třetí inkasovaný gól
po chybě spoluhráčů. „Utkání bylo vyrovnané, ale bohužel jsme duel prohráli. Rozhodla malá chybička v závěru, díky které Ústí nad Labem vyhrálo,“ přiznal sedmadvacetiletý gólman po skončení derby, na které se svěřenci Václava Sýkory a Jana Votruby připravovali jako
na každé jiné. Řehoř pociťoval v zápase proti Ústeckým Lvům zvláštní pocity.

„Připravovali jsme se jako na jiný zápas, ale já osobně to vnímal trochu jinak. Důvod, proč jsem ve středu dostal přednost před Miroslavem Hanuljakem, je otázka na trenéry. Každopádně to byla bitva o první příčku v tabulce, kterou jsme bohužel prohráli,“ litoval nevydařených závěrů třetin dlouholetý brankář Dukly Jihlava. Pokud bychom odbočili, na Vysočině strávil Řehoř v I. hokejové lize ČR pět ročníků, v sezóně 2008/2009 dostal dokonce příležitost a nastoupil k samostatným nájezdům v zápase 27. kola O2 extraligy mezi domácími Znojemskými Orly a Oceláři Třinec. Díky Řehořovi Třinec nakonec získal prémiový bod po výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

„Inkasovali jsme v závěrech všech tří částí. Vždy se to tam nějak semlelo. Roubíkovy trefy z přesilových her jsem neviděl, ústecký útočník mi mířil nad lapačku, kde se střely špatně chytají. Rozhodující gól Kováře byl hodně smolný, puk mi přepadl přes rameno,“ krčila rameny chomutovská dvaaosmdesátka, která prozradila taktiku pro následující boje a své osobní ambice.

„Do dalších utkání půjdeme znovu naplno, chceme vyhrávat každé střetnutí. Naše ambice se odvíjejí zápas od zápasu. Za osobní cíl považuji udržet se v brance a podávat nejlepší možné výkony. V Chomutově jsem maximálně spokojený, je zde super parta a kvalitní zázemí,“ řekl Milan Řehoř, gólman, jenž letos desetkrát oblékl i dres SK Kadaň.

„V Chomutově se hraje odlišný hokej, klade se především větší důraz na defenzivu,“ uzavřel porovnáním talentovaný maskovaný muž.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže