Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi se proti Benátkám notně natrápili. Přesto berou vítězství. I díky Martinu Šagátovi, který se jako jediný prosadil v samostatných nájezdech. „Na poslední chvíli jsem se podíval na gólmana a poslal to nahoru,“ libuje si autor vítězné trefy.

Ústečtí Lvi ztratili bod v Třebíči, selhali v Písku a ani v domácím prostředí proti Benátkám se neprosazovali s lehkostí. Středočeši se brzy dostali do dvoubrankového vedení. Tím zaručili, že duel bude dramatický až do konce. „Bohužel se trápíme už více zápasů a díky špatným začátkům posadíme soupeře na koně. Pak se nám ztráta obtížně dohání,“ lituje útočník Lvů Martin Šagát.

Benátky posílené o brankáře Vošvrdu a forvarda Víška z extraligového Liberce byly pro Slovan těžkým soupeřem. „Těžko říct, proč jsme hned v úvodu dvakrát inkasovali. Budeme se muset podívat na video. Každopádně musíme hrát dobře hned od začátku, jinak to nejde,“ burcuje Šagát.

Ten pochválil výkon brankáře Benátek Vošvrdy. „Chytal výborně. Přestože jsme místy měli drtivý tlak, nevyrážel puky před sebe, takže jsme se nedostávali k dorážkám. Obránci mu pomáhali, celkově Benátky podaly bojovný výkon,“ všímá si.

„Naštěstí jsme dokázali alespoň Vošvrdu překonat v samém závěru a vybojovat prodloužení. Chytá v Liberci extraligu, což je znát,“ dodává Šagát na adresu brankáře Bílých Tygrů.

Přesto sedmadvacetiletý forvard na Vošvrdu recept našel. Při nájezdech. „Tušil jsem, co udělám. Ještě na poslední chvíli jsem se podíval na gólmana a pak vystřelil nahoru. Naštěstí to tam spadlo,“ oddechla si dlouholetá opora Ústeckých Lvů.

Ústečtí Lvi před brzkým derby s Chomutovem ztratili na svého rivala třináctibodový náskok, se kterým se ještě nedávno vyhřívali na čele tabulky. Nyní drží vedoucí pozici s náskokem jediného bodu. „Bohužel se na nás Chomutov dotáhl. Ale takový je hokej. Někdy třeba dvakrát v řadě prohrajete a soupeři se na vás dotáhnou. Především se však nesmíme dívat na Chomutov, ale na své výkony. A hrát co nejlépe,“ říká Šagát.

Díky solidní formě odehrál odchovanec trenčínského hokeje pět zápasů v extraligových Pardubicích v rámci střídavých startů. „Líbí se mi tam. Původně jsem tam začal ve čtvrté formaci, ale postupně jsem se dostal výš. Zatím jsem tam zaznamenal jeden gól a asistenci. Přece jen tam nejsem od toho, abych střílel góly,“ uzavírá Šagát.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže