Ú s t í n/L. - Ústecká juniorka v loňské sezóně sestoupila z Extraligy Juniorů do Ligy Juniorů. Letos se Lvíčatům daří, jsou na prvním místě své skupiny. Toto umístění by zaručovalo účast v baráži o nejvyšší ligu. Prvořadý cíl je vyhrát skupinu a pak je nadstavba, netají se trenér juniorky Merta. Lodivod týmu poskytl našemu webu po zápas s Kláštercem nad Ohří rozhovor.

Na co jste se během vánoční přestávky zaměřili na trénincích?
Během těch tří neděl, což bylo přechodné období, jsme se zaměřili na rozvoj kondice.

V brance se střídají Brýl s Formánkem, jste s jejich výkony spokojen?
Prostor dostávají oba stejný, jsme s jejich výkony spokojení. Dnes do zápasu nastoupil Michal Petrásek, protože není tolik vytěžovaný a potřebuje hlavně chytat.

Tým je nyní na prvním místě, znamená to, že se chcete ucházet o extraligu?
Ano. Prvořadý cíl je vyhrát naši skupinu a v případné baráži se pokusit postoupit. V současné době máme však problém s úzkým kádrem.

Do baráže postupují vítězové jednotlivých skupin. Sledujete vývoj mimo vaši skupinu?
V horních místech tabulky jsou Havlíčkův Brod, Havířov, Poruba, Hradec králové, Ústí, Letňany. Je to docela našlapané. Myslím si, že bude rozhodovat závěr sezóny a uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.

Na druhém místě v „ústecké“ skupině je celek Kladna, to je celkem nepříjemný soupeř.
Hráli jsme s nimi dva vyrovnané zápasy, další dva nás čekají. Zápasů máme před sebou ještě dost, je to otevřené. Nechci předbíhat, ale chtěli bychom skončit na prvním místě a jít do baráže.

Baránek, Pořický či Vávra. To jsou junioři, kteří hrají v nedalekém Děčíně (Bilině) mezi dospělými. Dělají Vám radost?
Tomáš Vávra a Martin Baránek si tam počínají velmi dobře, patří do základu. Jakub Pořický nastupuje v Bilině.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže