Ú s t í n/L. - Na vítězství Ústeckých Lvů proti Jihlavě se podílel i nový brankář Slovanu Vladislav Koutský. Při absenci gólmanské dvojice Orcta s Francouzem nahradil Martina Faltera, který na severu Čech vypomáhal na konci kalendářního roku. „Pro gólmana je důležité, aby chytal. Proto jsem rád, že jsem mohl nastoupit,“ říká kmenový gólman extraligových Pardubic.

Má za sebou vydařenou premiéru. Proti Jihlavě podal Vladislav Koutský spolehlivý výkon okořeněný o zisk tří bodů. „Do poloviny zápasu Jihlava neměla příliš šancí. Ve zbytku utkání se dostali do hry díky naším častým vyloučením. S duelem jsem spokojený, jen při třetí obdržené brance jsem si měl lépe pohlídat tyčku. Čekal jsem, že se útočník vytočí před branku, místo toho tam přihrál a já pak byl už bezmocný,“ lituje brankář.

Koutský v minulé sezóně deptal ústecké střelce ve čtvrtfinále play-off v dresu Vrchlabí. V letošním, ročníku pak do Ústí přijel s Hradcem Králové. Nyní je na druhé straně barikády. „Trenér Hynek mi po zápase na Slavii řekl, že Ústí má zraněné gólmany a je domluvené, abych za ně chytal. Jsem tedy rád, že jsem Ústí mohl přispět k vítězství,“ tvrdí.

„Je příjemné, když člověk může nastoupit do zápasu. Gólman potřebuje hrát. V pátek se vracím do Pardubic, nastoupíme proti Kladnu. Předtím jsem dochytal deset minut na Slavii místo Martina Růžičky, který se zranil,“ odkrývá.

Pardubický tým i přes rozsáhlou marodku prožívá dobré období. A tlačí se na čelo extraligové tabulky. „Máme spoustu šikovných hráčů. Třeba Kousala, Koláře nebo Radila, kteří umí dát gól. Nyní chybí Elkins a další řada zraněných hráčů. I přesto hrajeme velmi dobře. Favority soutěže jsou Sparta s Plzní, kteří předvádějí skvělý hokej. My bychom rádi skončili do čtvrtého místa,“ prozrazuje.

A jak se Koutskému líbí v Ústí? „Zázemí a tým jsou na výborné úrovni. Ústí může pomýšlet na extraligu,“ všímá si brankář, který letos odehrál rovněž sedm zápasů za Hradec Králové.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže