Ústí nad Labem - Třiadvacetiletý mladík z Plzně, který v lednu aktuálního roku vypomůže jihlavské Dukle. Řeč je o Pavlu Mrňovi, který se již letos v šatně Petra Vlka objevil, když měl na Vysočinu vyřízené střídavé starty. Doposud za pět zápasů zaznamenal šest bodů (4+2). Poprvé západočeský forvard oblékl dres Dukly 22. 10. 2011, kdy Jihlavští hostili Salith Šumperk (7:3), nyní zavítal s Jihlavou do Ústí nad Labem (3:7).

V Ústí nad Labem padl tým Petra Vlka 3:7. Příčiny porážky hledal Mrňa ve špatné defenzivě. „Řekli jsme si, že začneme bezchybnou obrannou hrou a na sever jsme si jeli minimálně pro bod. Absolutně jsme nedodrželi pokyny, které jsme si před zápasem stanovili. Všechno jsme úplně vypustili. Drali jsme se bezhlavě do útoku a dělali zbytečné chyby. Byl to z naší strany strašný zápas,“ uznal třiadvacetiletý forvard, jenž v celku HC Dukla Jihlava má vyřízené hostování od 2. 1. 2012 do 30. 1. 2012.

„Téměř měsíc pobudu v Jihlavě a poté se stěhuji zpět na západ Čech. Nabídku jsem uvítal, pro mě je to výhodné. V Plzni mi řekli, že by bylo dobré, abych někde hrál, protože momentálně chtějí někoho vyzkoušet. Vstříc mi vyšla Jihlava, kde můžu necelý měsíc hrát a nebudu muset sedět,“ vysvětlil situaci v kádru Indiánů. Opačným směrem, tedy do města piva, míří Jaroslav Modrý, obránce s bohatými zkušenostmi z NHL. Pavla Mrňu nic takového nezaskočilo.

„Již vím delší dobu, že se chtěl vrátit. Pro Plzeň to bude výborný bek, který ani přes svůj věk rozhodně nebude strádat a má Plzni, co dát,“ mínil bývalý mládežnický reprezentant České republiky. V týmu Indiánů je veteránů více. Jaroslav Modrý se zařadí ke starším hráčům, jakými jsou například František Kaberle nebo Jiří Vykoukal.

„Všichni jsou to zkušení hokejisté, ale samozřejmě jsou tam i mladší. Mladí to odbruslí a se staršími se dobře doplní,“ tvrdil Pavel Mrňa, hokejista, který ještě v minulé sezóně oblékal druholigový dres celku Roudnice nad Labem, přestože o něj zájem byl.

„Měl jsem osobní problémy a nevěnoval jsem se hokeji naplno. Snažil jsem se poté dostat zpět, to se povedlo. Dostal jsem v Plzni šanci, kterou se snažím zužitkovat. Nejvyšší českou hokejovou soutěž jsem již hrál a do ničeho neznámého jsem nešel a věděl jsem, co od toho můžu očekávat. Každopádně to byl velký skok. Když se mi začátkem dubna 2011 z Plzně ozvali, velice jsem to uvítal a chtěl jsem pro to udělat maximum. Pokud bych měl obě soutěže porovnat, v extralize jsou hráči hodně vyspělí a techničtí. Čím jde soutěž níž, tím více se to řeže a hraje se více do těla. Druhá liga už je tzv. prales,“ shrnul a porovnal svá působiště. Mrňovi také pomohly Litoměřice, které o něj projevily zájem již v listopadu 2010.

Ještě v téže sezóně jsem měl nabídku od Písku, ale tam mě nechtěli z neznámých důvodů z Roudnice nad Labem pustit. Litoměřice projevily zájem v listopadu, vedení mě uvolnilo až v prosinci. Litoměřice měly velký vliv na můj návrat do nejvyšší soutěže. Dostával jsem dostatek příležitostí, dařilo se mi. Tam si mě pravděpodobně všimli i zástupci z Plzně,“ konstatoval sympaťák, který v Jihlavě vystupuje na dresu s číslem 18.

Do šatny Plzeňských se Mrňa vrátí na přelomu ledna a února 2012, tedy před vrcholem roku. „Těším se zpátky, ale na jednu stranu jsem rád, že pomůžu Jihlavě. Proti Ústeckým Lvům byl můj výkon tragický a doufám, že v následujících utkáních se to zlepší. Věřím, že se tady vyhraji a v Plzni toho využiji. Letos tam bojuji i o prodloužení smlouvy, v dubnu mi končí,“ říkal cílevědomě hráč, který ale náleží pražské Spartě.

„Sparta Praha na mě vlastní veškerá hráčská práva, v Plzni jsem na hostování. Kdyby mě někdo z Prahy kontaktoval, řekl bych mu, že bych chtěl setrvat u Indiánů i další sezónu. Jsem tam spokojený, mám tam bydlení, nic mi tam nechybí. Dostal jsem se tam do sestavy a udělám vše pro to, abych tam vydržel. V Plzni jsou navíc nejlepší fanoušci v lize, něco podobného jsem jinde nezažil. Do pražských Holešovic muselo přijít nad 6 000 lidí, jinak bylo mrtvo. V ČEZ Aréně přijde méně fanoušků, ale atmosféra je nesrovnatelná, něco neskutečného. Město je v porovnání s Prahou menší a v tom případě i více žije hokejem,“ uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže